Najbolji tim osvaja 1.500 KM

Ljeto u Hastahani: Prijavite se na street basket turnir Pan 3 na 3

Street basket turnir „Pan 3 na 3“ će se na Hastahani održati od 20. - 22. srpnja 2018. godine.
Lifestyle / Flash | 27. 06. 2018. u 16:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 „Ljeto u parku Hastahana“ otvorilo je svoja vrata, a u organizaciji glavnog pokrovitelja, kompanije Carlsberg BH, sve one željne dobre zabave i druženja sljedeća tri mjeseca očekuje mnogo toga, priopćeno je.

Carlsberg BH, dio Carlsberg grupacije sa tradicijom dugom 171 godinu, učestalo podržava razvoj sporta u lokalnim zajednicama te je obnovom košarkaškog terena u ovom parku osigurao da se tokom manifestacije, ali i nakon, odigraju neki novi, uzbudljivi sportski susreti.

Jedan od njih jeste i street basket turnir „Pan 3 na 3“ koji će se na Hastahani održati od 20. - 22. srpnja 2018. godine. Sve zainteresirane ekipe mogu se prijaviti najkasnije do 15. srpnja i to online, putem https://pan3na3.pan.ba/, ili direktno kod hostesa u Carlsberg Beer Gardenu, a najbolji tim očekuje vrijedna novčana nagrada u iznosu od 1. 500 KM. Tu su još i nagrade za najboljeg šutera trica i za najboljeg u zakucavanju, kao i obilje nagradnih igrica za publiku, priopćeno je.

No, to nije sve. U otvorenoj i natkrivenoj bašti - Carlsberg Beer Gardenu, uz dobro pivo, ljubitelji nogometa pozvani su da prate uzbudljive susrete Svjetskog prvenstva i zajedno kreiraju sjajnu navijačku atmosferu. U ponudi prve zvanične „pivske bašte“ u Bosni i Hercegovini jesu: točeni Carlsberg, Tuborg, svijetli i tamni češki Budweiser Budvar, Pan te odlično njemačko pšenično pivo Erdinger.

„U ovom predivnom ambijentu svim posjetiteljima, građanima Sarajeva ali i brojnim turistima, želimo ponuditi ugodne trenutke opuštanja i druženja, ali i zabave, navijanja i igre. Očekujemo napetu igru na terenu za vrijeme turnira Pan 3 na 3 i sjajnu navijačku atmosferu u okviru našeg Carlsberg Beer Gardena, gdje se mogu pratiti susreti na Mundijalu“, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH.

Naglasio je kako je ulaganje u sportsku infrastrukturu u skladu sa vrijednostima Carlsberg fondacije, jedne od najstarijih komercijalnih fondacija koja širom svijeta pruža podršku znanosti, sportu, umjetnosti i kulturi.

„Novim generacijama želimo osigurati da u što boljim uslovima razvijaju svoj sportski talent, a nadamo se da će na ovom terenu na Hastahani stasati i neke nove košarkaške nade ovoga grada“, dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close