HPD Prenj 1933.

Edukacija & rekreacija: Ljetni planinarski kamp za djecu 2019.

Ljetni planinarski kamp održao se od 1.do 5. srpnja i bio smješten u planinarskoj kući Munika u parku prirode Blidinje.
Lifestyle / Flash | 10. 07. 2019. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HPD Prenj 1933. Mostar posljednjih godina aktivno radi na turama i izletima prilagođenim dječjem uzrastu. Nakon uspješno realizirane Male planinarske škole i Zimskog kampa za djecu na red je došao Ljetni planinarski kamp za djecu.

Ljetni planinarski kamp održao se od 1.do 5. srpnja i bio smješten u planinarskoj kući Munika u parku prirode Blidinje. Za vrijeme boravka u kampu o djeci su brinuli iskusni planinarski vodiči koji su ih ujedno educirali o svim predviđenim teorijskim i praktičnim planinarskim temama.

Svrha kampa je edukacija i upoznavanje djece s prirodom i prirodnim ljepotama planinskih područja te s planinarenjem kao jednim od najzdravijih i najuzbudljivijih vidova rekreacije.

''Pored planinarenja i tura na Veliki Vran i Zaglavlje uživali smo u streličarstvu, zip line avanturi, te s obzirom da nas je vrijeme poslužilo uživali smo u trodnevnom osvježenju na Blidinjskom jezeru.

Imali smo kreativne radionice u sklopu kampa prilagođene planinarskim temama, svaki dan smo završavali s razgovorom uz logorsku vatru i spremanjem večere. Kako je svrha kampa bila upoznavanje djece sa prirodom koja nas okružuje koristili smo lokalne proizvođače hrane tako da smo svih 5 dana našeg kampa uživali u svježem domaćem kruhu, siru i kajmaku, proizvedenim od strane lokalnog stanovništva upoznavajući djecu sa zdravim prehrambenim navikama.

Korištenje mobitela je bilo ograničeno, te smo se kroz igru i edukaciju bazirali na teme u skladu s okružjem oko nas. Naša petodnevna avantura završila je dodjelom diploma u Hajdučkim vrletima gdje je za 22 polaznika ovog ljetnog kampa upriličena dodjela diploma'', poručili su organizatori.

 

Kopirati
Drag cursor here to close