Nema hotela

Ljetni karneval u Čapljini: Nedostatak smještaja zadao glavobolje organizatorima

Posjetitelje će nakon karnevalskih ludorija na Trgu kralja Tomislava zabavljati Crvena jabuka.
Lifestyle / Flash | 04. 07. 2019. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poodmakle su pripreme za 21. međunarodni ljetni karneval u Čapljini, koji će se održati 17. kolovoza.

Posjetitelje će nakon karnevalskih ludorija na Trgu kralja Tomislava zabavljati Crvena jabuka.

''Pripreme su u punom jeku. Nastojimo što više grupa osigurati od domaćih do inozemnih. Imamo brojna poznanstva u nizu mjesta i zemalja smo gostovali, pa se nadamo uzvratnim nastupima. Za sada su dolazak potvrdile dvije grupe iz Italije, zatim grupe iz Siska u Hrvatskoj, Tivta u Crnoj Gori, Srbije, Slovenije, a moguće iz još nekih zemalja, iz kojih čekamo potvrde“, kaže za Radiopostaju Čapljina Katja Stojić tajnica Turističke organizacije ''Čapljinka'', koja je organizator karnevala.

Stojić ističe da ima i određenih problema.

''Pojavio se problem smještaja grupa, jer je hotel 'Mogorjelo' zatvoren, pa moramo tražiti alternativna rješenja, smještaj u okolnim gradovima ili kao nekih prethodnih godina, u vojarni Božana Šimovića. To ćemo još vidjeti, a nadam se da ćemo i taj za nas neočekivani problem - smještaja, uspješno riješiti'', dodaje.

Kad su u pitanju domaće grupe, Stojić ističe da će većina skupina koje su nastupale prethodnih godina, sudjelovati i na 21. međunarodnom karnevalu u Čapljini.

''Bit će dovoljno domaćih grupa uz neizostavne čapljinske mažoretkinje, tu su i kolege iz Ljubuškog, koji su isto članovi Europske asocijacije karnevalskih gradova, Plesni studio Paganini iz Livna'', zaključuje.

Treba istaknuti da će posjetitelje na predstojećem međunarodnom ljetnom karnevalu nakon karnevalskog ludila po prvi puta, zabavljati Crvena jabuka.

S obzirom da je do karnevala preostalo još mjesec i pol dana, može se reći da su se u Turističkoj organizaciji ''Čapljinka'', ove godine svojski potrudili oko priprema.

U svakom slučaju odbrojavanje za još jednu karnevalsku feštu u Čapljini, već je počelo.

Kopirati
Drag cursor here to close