Blidinje 2019.

Ljetni kamp za djecu na Blidinju

S malom rajom u planine!
Lifestyle / Flash | 18. 06. 2019. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933” za vrijeme ljetnog raspusta organizira ljetni planinarski kamp za djecu.

Kamp je namijenjen djeci uzrasta od 9 do 12 godina, a ima svrhu upoznati djecu sa planinarenjem. Svrha kampa je edukacija i upoznavanje djece s prirodom i prirodnim ljepotama planinskih područja te s planinarenjem kao jednim od najzdravijih i najuzbudljivijih vidova rekreacije. Predviđeni broj polaznika je 25, što je optimalan broj za kvalitetan rad s djecom u prirodi. Za vrijeme kampa naglasak dajemo povratku komunikaciji, aktivnostima i druženju, a korištenje mobitela je ograničeno. Planirani termin održavanja kampa je od 1. srpnja do 5. srpnja 2019.

Za vrijeme boravka u kampu o djeci brinu iskusni planinarski vodiči koji ih ujedno educiraju o svim predviđenim teorijskim i praktičnim planinarskim temama. Boravak djece osiguran je u planinarskoj kući Munika na Blidinju, gdje su planirani obroci i predavanja. Noćenje je planirano u šatorima ispred planinarske kuće, a u slučaju lošijeg vremena u kući.

Djeca od opreme trebaju imati planinarske gojzerice i tenisice, trenirku ili planinarske hlače i sintetičke majice koje odvajaju znoj, vjetrovka ili skijaška jakna, tanje rukavice, kapa i kačket, vreću za spavanje, termo podlošku za spavanje, ruksak (poželjno planinarski), manji šator (nije obavezno), pribor za jelo, dovoljno presvlaka, krema za sunčanje, kupaći kostim/šorc i ručnik za plažu, pokućne papuče, krema ili sprej protiv komaraca i drugih insekata.

Plan i program ljetnog kampa pogledajte ovdje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close