Humanitarni karakter

Livno: Održan Četvrti trurnir ''Košarkom za toleranciju''

Turnir već treću godinu zaredom ima humanitarnu notu. Iako su svi za sudjelovanje dobili zlatne medalje, pehar je ipak bio rezerviran za one koje su nadigrale sve ekipe, bile su to Livanjke.
Lifestyle / Flash | 22. 07. 2019. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti, te promoviranja kulture mira u Livnu je na središnjem gradskom trgu, četvrtu godinu zaredom, održan turnir u uličnoj košarci pod nazivom ''Košarkom za toleranciju''. Organizatori ovog događaja sve ove godine su livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje ''Uvažavanje'' i Ženski Košarkaški klub Livno.

Okupljene građane grada Livna na trgu sadržajno, sportski i duhovno su obogatili mladi ljudi iz Drvara, Glamoča i Livna koji su na taj način promovirali uvažavanje različitosti, kulturu mira, sport i humanost. U nedjelju je pobijedila mladost mnogo toga, prevladali su razlike, granice i ljudsku uskogrudnost.

Foto;Facebook / Livno: Održan Četvrti trurnir ''Košarkom za toleranciju'' 

Turnir već treću godinu zaredom ima humanitarnu notu. Iako su svi za sudjelovanje dobili zlatne medalje, pehar je ipak bio rezerviran za one koje su nadigrale sve ekipe, bile su to Livanjke.

Ove godine svoje kolegice dolaskom i igranjem pojačale su i muške kolege iz Drvara i Livna, a u bacanju trica ogledali su se i njihovi treneri.

Prijateljstvo, druženje i zajednički humanitarni rad nastavile su i dvije žene koje su ove godine dobile Večernjakov pečat za međureligijsku suradnju, časna sestra Blanka Jeličić, odrasla kraj Vinkovaca a dio rata provela u opkoljenom Sarajevu, i mualima Šejla Mujić Kevrić, podrijetlom iz Bratunca iz kojeg je otišla za vrijeme rata. I upravo ih je turnir ''Košarkom za toleranciju'' spojio 2017. godine, te je i to jedan od razloga što Udruženje žena MIZ Livno i Vinkovska Marijanska mladež redovito sudjeluju na turniru.

Foto:PR / Livno: Održan Četvrti trurnir ''Košarkom za toleranciju'' 

Vrijedne ženske ruke napravile su kolače, za vrijeme turnira pekle su se palačinke, a građani su simboličnom kupnjom slastice te donacijama, pomogli organizatorima u namicanju sredstava za uređenje prilaza obiteljskoj kući sestre i brata Budić, Ane i Ivana, koji su oboljeli od multiple skleroze. Asfaltiranje pristupnog puta umnogome će olakšati samohranoj majci Blaženki izvoženje invalidskih kolica do ceste, kao i pristup vozilu hitne pomoći.

Zahvaljujući dobrim ljudima prikupljeno je 1.997,60 KM, tako da će Koalicija „Uvažavanje“ moći nabaviti i potreban materijal za izgradnju i postavljanje rukohvata, što će, sukladno dogovoru s ravnateljem livanjske Srednje strukovne škole Sašom Grabovcem, uraditi učenici uz pomoć svojih nastavnika.

Istoga dana u popodnevnim satima za košarkašice i košarkaše iz tri grada održano je i zanimljivo predavanje na temu ''Grafiti – od ulične umjetnosti do kaznenog djela'', te su upoznati s projektom ''Supergrađanke/i'' u sklopu kojega je i Koalicija ''Uvažavanje''. Predavanje je realizirala koordinatorica Koalicije i novinarka, Željka Mihaljević.

Foto:Facebook / Livno: Održan Četvrti trurnir ''Košarkom za toleranciju'' 

Kaolicija je jučerašnji dan upotpunila i radionicom na temu ''Predrasude i izgradnja mira'' za mlade u Livnu koju je moderirao Dalmir Mišković.

Sve navedene aktivnosti podržala je Misija OESS u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close