Udruženi u činjenju dobra

Livanjke prikupile pomoć za samohranu majku i njenu djecu

Livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje ''Uvažavanje'' u suradnji sa Ženskim košarkaškim klubom Livno i potporu Misije OESS-a u BiH tradicionalno organizira humanitarne aktivnosti.
Lifestyle / Flash | 14. 11. 2019. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sredstva od 1.700 KM prikupljena na Turniru ''Košarkom za toleranciju'' te drugim aktivnostima uručena su obitelji Budić koju čine brat i sestra, Ivan i Ana te njihova samohrana majka Blaženka.

Naime, njih oboje boluju od multiple skleroze s tim da je kod Ane bolest progresivna i zadnjih 12 mjeseci vezala ju je za postelju.

Ovu akciju organizirala je livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje ''Uvažavanje'' u suradnji sa Ženskim košarkaškim klubom Livno i potporu Misije OESS-a u BiH.

Prodajom kolačića i palačinki na središnjem gradskom trgu, napravljenih vrijednim rukama Udruženja žena MIZ Livno i Vinkovske marijanske mladeži, predvođenih muallimom Šejlom Kevrić i č.s. Blankom Jeličić, tom prigodom prikupljena su značajna sredstva koja je Koalicija namijenila asfaltiranju prilaza kući obitelji Budić.

Foto: PR / Donacija obitelji Budić

Međutim, kako su strojevi Livno-putova bili zauzeti u drugim općinama, a pogodno vrijeme za izvođenje radova bližilo kraju, voditelj tomislavgradske Udruge ''Kap ljubavi'' fra Jozo Radoš Đoka odlučio je prilaz kući riješiti postavljanjem flastera, a Koalicija ''Uvažavanje'' novčana sredstva preusmjerila je u pokrivanje troškova liječenja i skrbi za Anu i Ivana. I tako u srijedu, 13. studenog, četiri košarkašice (Sara, Anđela, Natali i Mirna), koordinatorica Koalicije Željka Mihaljević, članica Koalicije i VM mladeži Antea Miloloža, muallima Šejla i č.s. Blanka posjetile obitelj Budić i uručile donaciju od 1.700 maraka.

U toploj obiteljskoj i humanitarnoj atmosferi zadržali se kratko, porazgovarali s ukućanima, a majka Blaženka se od srca zahvalila posjetiteljima, organizacijama iz kojih dolaze, ali i svima onima koji su 'kupovinom' kolačića dobre volje pomogli da se sredstva prikupe.

Inače, turnir ''Košarkom za toleranciju'' organizira se s ciljem promoviranja i uvažavanja različitosti i kulture mira u Gradu Livnu a želja organizatora, ''Uvažavanja'' i ŽKK Livno, je da to postane projekt kojega će podržati Grad Livno u okviru svog Akcijskog plana za koheziju u zajednici u 2020. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close