'Magičan sastojak'

Limun narezan na kriške pored kreveta? 'Čudo' za zdravlje

Istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih limuna uz krevet noću može poboljšati probleme s dišnim putevima, kvalitetu zraka i san.
Lifestyle / Flash | 17. 01. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i "magičan" sastojak koji može potaknuti fiziološke reakcije u tijelu. Bogat dragocjenim hranjivim tvarima poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijem, kalijem, magnezijem i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutarnje organe.

Štoviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih limuna uz krevet noću može poboljšati probleme s dišnim putevima, kvalitetu zraka i san, prenosi zadovoljna.hr.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni pročiščivać zraka te poboljšava kvalitetu zraka. Njegov miris smiruje živčani sustav i pomaže u smanjenju osjećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvorit će dišne puteve i pomoći vam da lakše dišete, pa stoga i puno lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tijekom spavanja može umanjiti bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva reguliranja cirkulacije i snižavanja krvnog tlaka, što je također znanstveno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih biste svakako trebali probati staviti limun pokraj kreveta prije spavanja. Limun jednostavno narežite na četvrtine po dužini, stavite na tanjurić ili u posudicu te stavite pored kreveta i uživajte u blagodatima mirisa ove moćne voćke.

Kopirati
Drag cursor here to close