Slijedite ova tri koraka

Lijepa koža i bez šminke

Kako da koža izgleda fantastično i bez šminke?
Lifestyle / Flash | 25. 04. 2019. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nanijeti makeup na kožu koja vapi za njegom danas je dozvoljeno još samo djevojčicama koje više privlači blještavilo dekorativne u odnosu na preparativnu kozmetiku.

Malo starije među nama već su naučile da je zdrava i njegovana koža – lijepa koža te da će takva bolje „podnijeti“ makeup.

Uoči No Makeup dana koji se u svijetu obilježava 26. travnja stručnjaci iz La Roche-Posaya donose nekoliko savjeta kako pripremiti kožu da uvijek bude sjajna i glatka - bez obzira želite li u taj dan zakročiti bez trunke šminke na licu ili pripremiti kožu da se savršeno stopi s makeupom za najprirodniji izgled, piše Ordinacija.hr.

1. Priprema kože

Najvažniji je korak čišćenje kože koje podrazumijeva i uklanjanje mrtvih stanica, kako bi koža lica postala glađa, a ten ujednačeniji. Birajte nježne gelove s umirujućim djelovanjem koji sprečavaju nelagodno zatezanje kože.

2. Masaža lica

Nema boljeg osjećaja opuštanja od masaže lica koja potiče bolji dotok krvi i rezultira sjajem koji se drugačije ne može postići. Isprobajte masažu tako da palcem radite male krugove počevši od linije čeljusti pa nastavite prema središtu lica, a zatim krenite prema ušima. Ponovite četiri puta.

3. Hidratacija kože

Ni najbolji puder neće vam pomoći ako je koža dehidrirana, a prepoznat ćete je po tome što izgleda bezlično, uz iritantni osjećaj zatezanja i gruboće, osjetljiva je i na njoj se vide fine linije i ubrzani znakovi starenja kao što su opuštena koža i duboke bore. Kako biste izbjegli taj osjećaj zatezanja i suhoće, kožu je potrebno hidratizirati.

Što možete učiniti? Osim piti dovoljno tekućine, bitno je koristiti kvalitetne sastojke koji će hidratizirati kožu, poput ceramida i glicerina. Ceramidi jačaju zaštitnu barijeru kože, dok je primarna funkcija glicerina zaštita kože od vanjskih utjecaja i očuvanje njezine prirodne mekoće i vlažnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close