Ulaz besplatan

Letu Štuke i Mostar Rock School na velikom koncertu u Mostaru

Samim time će se obilježiti i Svjetski dan glazbe, te ovim velikim koncertnim događajem zaključiti sedma Rock školska godina
Lifestyle / Flash | 17. 06. 2019. u 16:04 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Letu štuke i Rock škola Mostar

Letu štuke nakon regionalne koncertne promocije albuma u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu dolaze u Mostar gdje će u organizaciji Rock škole Mostar 21. lipnja u OKC 'Abrašević' od 20:30 sati predstaviti svoj četvrti studijski album 'Topla voda'.

Samim time će se, uz podršku Grada Mostara i OSCE-a, obilježiti i Svjetski dan glazbe, te ovim velikim koncertnim događajem zaključiti sedma Rock školska godina, priopćeno je iz Rock škole.

Letu Štuke su krajem 2018. godine objavile dugoočekivani album kojeg je, kako kritika, tako i publika objeručke prihvatila te upoznala kroz sad već potvrđene hit naslove 'Bože zdravlja', 'Supermarket', 'Topla voda', te 'Zemlja gori' na kojoj je uspostavljena suradnja s Dubiozom kolektiv. Dosadašnja regionalna promocija albuma polučila je veliki uspjeh gdje ih je publika ispratila ovacijama što ne sumnjamo da će se ponoviti i pred publikom u Mostaru.

''Rock je došao iz subkulture i vremenom mutirao u čuvara urbane kulture i temeljnih vrijednosti bivšeg sistema. Ovaj sistem donosi nove vrijednosti, rekao bih suprotne od onih. Takvom marginaliziranom rocku u svakom slučaju treba Mostar Rock School. Ne toliko zbog njega samog koliko zbog generacija koje dolaze.

Kakve god bile njegove dalje mutacije, rock će ostati zvučna slika individualne slobode nasuprot psihologije stada. Raduje me to što neke mlade ljude zanima rock. To je znak da nije sve otišlo u p.opulizam i m.aterijalizam. Volio bih da se taj rast nastavi. U svakom slučaju neophodno je da se netko bavi edukacijom mladih u tom smislu. Zato podržavam Rock školu'', kaže frontman Letu Štuke, Dino Šaran.

Osim Letu Štuka, na koncertu će zasvirati i polaznici Mostar Rock School.

''Podržite ih i vi svojim prisustvom na koncertu, te uživajte u nezaboravnom provodu sa Letu Štuke'', pozivaju iz Rock škole.

Ulaz na veliki koncert je besplatan.

Inače, Mostar Rock Škola je u prethodnoj godini održala preko 5.000 sati nastave za bubnjeve, bass gitaru, gitaru, saksofon, vokal, audioprodukciju, kreativnu elektroničku produkciju i solfeggio, formirala 66 privremenih bendova kroz 5 ciklusa unutar "Session band" programa u kojem polaznici škole stječu iskustvo svirajući u bend formaciji što su imali priliku raditi više od 800 sati u minuloj školskoj godini.

Pored ovoga, u prostorijama Rock škole je održano preko 2.000 vježbi i proba glazbenika i bendova koji koriste infrastrukturu Rock škole. Od ožujka je Rock škola pokrenula i svoj film klub, MoRS Film Club, koji u dugoročnom razdoblju ima edukativan karakter.

Također, u protekloj godini Rock škola je organizirala niz aktivnosti od čega 72 koncerta i svirke zajedno sa Booking odjelom škole, pokrenula Mobile Rock School u devet hercegovačkih gradova, uzela učešće na dvije razmjene mladih, Društvo Manifest (Prijedor) , Biti Mlad (Slo) i UWCiM, održala dva masterclassa, realizirala 16 studijskih snimanja u DK studiju Rock škole.

O školi su pisali i reportaže snimali  svjetski mediji poput Norveške nacionalne televizijea NRK, ARTE – francusko-njemačke televizije.

Jezgrene aktivnosti Rock škole Mostar podržava Veleposlanstvo Kraljevine Norveške, SIDA - Veleposlanstvo Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close