Virtualni spektakl

Lady Gaga i Jennifer Lopez nastupaju na inauguracijskoj ceremoniji Joea Bidena

Dvije glazbene ikone sudjelovat će u inauguraciji drugačijoj od ostalih, uz pojačane mjere sigurnosti nakon prijetnji ekstremističkih pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa.
Lifestyle / Flash | 14. 01. 2021. u 21:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pop superzvijezda Lady Gaga pjevat će nacionalnu himnu tijekom ceremonije polaganja zakletve Joea Bidena kao novog američkog predsjednika 20. siječnja, dok će Jennifer Lopez također nastupiti na uglavnom virtualnom događanju, objavljeno je u četvrtak.

Dvije glazbene ikone sudjelovat će u inauguraciji drugačijoj od ostalih, uz pojačane mjere sigurnosti nakon prijetnji ekstremističkih pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa koje su napale američki Capitol priošlog mjeseca u pokušaju da ponište rezultate predsjedničkih izbora.

Lokalne vlasti zatražile su od građana da se drže podalje od mjesta održavanja ceremonije kako bi se umanjila mogućnost izbijanja nemira i širenja koronavirusa.

Bidenov inauguralni odbor priopćio je da će emitirati petodnevni program pod nazivom “Ujedinjena Amerika” koji će “poštovati inauguralne tradicije, omogućujući većem broju Amerikanaca nego ikada da sudjeluje iz sigurnosti vlastitih domova”.

Domaćin 90-minutnog inauguralnog showa “Slavimo Ameriku” bit će Tom Hanks i imat će brojne glazbene nastupe, uključujući one Jon Bon Jovija, Justina Timberlakea i Demi Lovato, i bit će emitiran na svim velikim američkim TV mrežama, javili su američki mediji.

Gaga i Lopez nastupit će tijekom ceremonije koja će biti održana na stepenicama zgrade Capitola, koje još nose ožiljke napada od 6. siječnja.

Gaga je glasna pristalica Bidena i pojavila se na završnom skupu njegove predizborne kampanje u Pittsburghu u studenom, dok je Lopez u posljednjim mjesecima bila među vodećim zagovornicima napora u borbi protiv COVID-19.

Oko 20.000 pripadnika Nacionalne garde bit će raspoređeno u Washingtonu na Bidenovu inauguraciju. Američka prijestolnica već je pod strogim mjerama sigurnosti, a veći dio središta grada je ograđen i pod stražom, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close