Sve je započelo 2018...

Kviz scena se 'ustoličila' u Srednjoj Bosni

I ove godine u sklopu kviz natjecanja priređene su i kviz lige
Lifestyle / Flash | 14. 10. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srednja Bosna u proteklih par godina postala je jedno od središta kviz scene u BiH. Kreševo, Kiseljak i Fojnica imaju po jednu lokaciju na kojima se okupljaju kvizaši i pokušavaju doći do što više bodova.

Sve je počelo 22.3.2018. u kreševskom caffe baru Garage, ubrzo nakon toga natjecanja su se počela održavati i u PUB-u Riverside na ulazu u Fojnicu, da bi se godinu dana kasnije pridružio i Snooker& Billiard Club Cue Ball Kiseljak.

Pravila su prilično jednostavna, 10 kategorija sa po 5 pitanja. Prvo pitanje je najlakše i nosi 10 bodova, peto je obično najteže i nosi 50 bodova. Ovisno o izvedbi kviza dodatne bodove možete ovojiti na enigmatici ili dodatnim pitanjima iz najzanimljivijih tema. Sudionici pokazuju svoje znanje iz filma, glazbe, sporta, povijesti, zemljopisa, lifestyla, književnosti, i mnogih drugih tema.

Timovi koji igraju obično se sastoje od dva do četiri čovjeka. Svaki tim igra pod svojim imenom i često je to pravi festival kreativnosti. Navest ćemo neka od imena sa srednjobosanskih pub kvizova: Prikaze, Triput sam ga kratio na brenti, Klub obožavatelja poezije Ante Stanića i mnogi drugi.

I ove godine u sklopu kviz natjecanja priređene su i kviz lige tako da će nakon 15 kola u svim objektima biti proglašeni i ukupni pobjednici. Termine održavanja možete pratiti na Facebook stranicama gore navedenih klubova.

 

Kopirati
Drag cursor here to close