Rekreacija

Kroz Stolac na biciklima

U sklopu ovog projekta postavljena je prometna signalizacija za bicikliste kroz grad, kao i info table i prateća biciklistička oprema (postolja za bicikle, pumpe, alati, nosači za auto) te natkriveni parking za bicikla.
Lifestyle / Flash | 12. 10. 2020. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / 'Biciklijada-Stolac'

U nedjelju 11. listopada .2020. godine zahvaljujući članovima Biciklističkog kluba Stolac uspješno je realizirana treća rekreativna ''Biciklijada-Stolac''.

Biciklisti su u 11 sati krenuli ispred zgrade Općine Stolac.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj biciklista ove godine je bio manji nego inače.

Dužina rute iznosila je oko15 km do nekropole stećaka Boljuni, i to je ujedno bila i završna aktivnost projekta ''Otkrivanje tajne Boljuni''. U sklopu ovog projekta postavljena je prometna signalizacija za bicikliste kroz grad, kao i info table i prateća biciklistička oprema (postolja za bicikle, crpke, alati, nosači za auto) te natkriveni parking za bicikla.

Također izvršena je sanacija puta prema nekropoli stećaka Boljuni, te su postavljene nove klupe i stolovi.

Realizacija projekta ostvarena je zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Ovaj projekt postao je integralni dio dvaju novih i većih projekata Via Dinarica i Ćiro-put svjetske baštine.

Biciklijada predstavlja veliki potencijal za razvoj cikloturizma na ovom području, te se u 2021. godini planiraju održati dvije promo biciklijade, navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close