Grupno vježbanje

Kretanjem do zdravlja!: Obilježen Međunarodni dan tjelesne aktivnosti u Mepas Mallu

Na ovaj način studenti kineziologije su još jednom naglasili da je tjelesna neaktivnost sve veći problem današnjice i da se kao rezultat ove loše navike javljaju razni zdravstveni problemi.
Lifestyle / Flash | 11. 05. 2018. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom "Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti" studenti Studija kineziologije – FPMOZ, na platou Mepas Malla organizirali su grupne oblike vježbanja.

Na ovaj način studenti kineziologije su još jednom naglasili da je tjelesna neaktivnost sve veći problem današnjice i da se kao rezultat ove loše navike javljaju razni zdravstveni problemi.

Ističući da tjelesna aktivnost ima brojne pozitivne učinke, pomaže u prevenciji bolesti, jača imunitet, umanjuje stres i pojačava koncentraciju, studenti su pokazali brojnim okupljenim posjetiteljima na platou centra kako mogu vježbati i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.



Uz ritmove glazbe studenti su demonstrirali vježbe prilagođene mladima, ali i drugim dobnim skupinama, koji su istaknuli da je u Mostaru mnoštvo zainteresiranih građana za razne oblike rekreacije.

Uz vježbanje i druženje, studenti su posjetiteljima dali savjete i pokazali kako uz male trikove mogu postići veliki napredak. Posjetitelji su imali priliku naučiti osnovne pokrete aerobika, aero kick boxa, zumbe i ostalih zanimljivih, ali učinkovitih načina vježbanja. Naglašena je i važnost pravilne pripreme za trening, ali i istezanja nakon treninga kako bi se mišići odmorili nakon napora.

Osmjesi na licima posjetitelja svjedočili su da su se odlično proveli, naučili nešto novo, ali i da je onaj odličan osjećaj poslije treninga nezamjenjiv. Vjerujemo da će zahvaljujući studentima kineziologije vježbanje postati dio njihove svakodnevice i da će odsad zajedno dijeliti moto – kretanjem do zdravlja!

Kopirati
Drag cursor here to close