Designer on the Road

Kreativnost na volju: Putujući dizajner nakon 25 zemalja dolazi u BiH

Lifestyle / Flash | 23. 10. 2013. u 14:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska i bh. javnost imat će u naredna tri tjedna priliku pratiti rad neobičnog umjetnika iz Istanbula, Cagri Cankaya, koji kao dio svoga projekta “Designer on the Road” (Putujući dizajner), nakon obilaska preko 25 zemalja, dolazi i u BiH kao gost agencije Via Media.

Cankaya je prije tri godine zamijenio siguran posao Art direktora velike reklamne agencije u Istanbulu za poziciju putujućeg dizajnera koji je odlučio da svoj posao radi kroz putovanje i obilazak raznih studija dizajna koji su spremni da omoguće ovaj avangardni način saradnje.

Ovakav način rada, vjeruje Cankaya, omogućuje mu da kreativnosti pusti na volju i da ruši granice mogućeg. Ovaj 29-ogodišnji umjetnik i avanturista je već u svoj poslovni portfolio uspio upisati brojne svjetske kompanije, kao što su Alfa Romeo, Burger King, Danone, Hillside, Ivec i druge, a njegov moto je da raditi ono što voliš na način koji voliš donosi najbolje rezultate. Cankaya je kroz ovaj inovativni način rada stekao iskustvo sa kompanijama koje se bave grafičkim dizajnom, softwerom za igrice, marketingom, reklamnim dizajnom, izdavanjem i tiskom.

Kopirati
Drag cursor here to close