8 KM po osobi

Kravica rezervirana za strance, domaći turisti izbjegavaju posjete zbog cijene

U srcu ljetne sezone cijena ulaznice na vodopad Kravica iznosi 8 KM.
Lifestyle / Flash | 25. 06. 2018. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naravno da neću platiti ulaznicu 8 KM. Nas je petero, što znači 40 KM, a za te novce možemo par kilometara niže ručati uz Trebižat i kupati se besplatno'', komentira Mario koji je sa društvom došao iz Mostara na Kravicu, ali je odlučio odustati od uživanja u vodopadu kada je vidio cijenu ulaznice. Potražit će, kaže, kupalište nešto nize uz Trebižat i tu provesti dan.

Naime, u srcu ljetne sezone cijena ulaznice na vodopad Kravica iznosi 8 KM.

Dok je domaćima to skupa cijena, stranci smatraju da je ona prihvatljiva, pa čak i niska.

''Ne smatram da je ovo visoka cijena. Čak štoviše, za četiri eura ne možete nigdje u Europi ući na ovakav vodopad, provest tu cijeli dan, i imati sve sadržaje. Kako bi drugačije sve funkcioniralo, tko bi održavao mjesto čistim i urednim'', govori za Bljesak.info Jan, koji je sa grupom Slovaka u prolazu prema Jadranu stao da vidi biser u kamenu.

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, plijeni iz godine u godinu sve veću pozornost stranih turista. Tako i ove godine, prije svega zahvaljujući dobroj promociji, Kravicu posjećuje veliki broj turista, koji uživaju u čarima jednog od najljepših vodopada u Europi. 

Proteklog vikenda svjedočili smo velikom broju organiziranih skupina koje su posjetile Kravicu. Radi se većinom o turistima koji su došli u Međugorje pa na Kravicu idu u sklopu jednodnevnog izleta, ali primijetan je i veći broj turista iz istočnih zemalja.

Od prošle godine vodopad je i osvijetljen, pa se potpuno doživljaj ove prirodne ljepote može na poseban način doživjeti i u noćnim satima. 

U svakom slučaju biser u kamenu i ove godine plijeni pažnju svojom čistoćom, a mnogi tvrde da je kupanje pod slapovima nešto posebno. Dok stranim gostima cijena ulaznice od šest KM nije problem, domaći će, očito, osvježenje potražiti na drugim kupalištima širom Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close