Teens Krav Maga

Krav Maga sustav prilagođen djeci stigao u Hercegovinu!

Nasilje ne mora nužno biti fizičko, psihičko maltretiranje može poprilično utjecati na djetetov zdravi razvoj i samopouzdanje ako se ne zna obraniti od istih.
Lifestyle / Flash | 24. 01. 2019. u 14:34 Bljesak.info
Kopirati

U razdoblju od 21.01. do 31.01.2019. godine, Krav Maga Hercegovina organizira Dane otvorenih vrata za djecu i odrasle u prostorijama kluba Krav Maga Hercegovina. Klub se nalazi u ulici Neretvanska 33, Čitluk (kod Hotela Kaktus).

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zašto bi djeca trebala trenirati Krav Magu? To se bitno pitanje proteže po cijelom svijetu. Glavni osnivač Krav Mage davno je izjavio: “Tako da možemo živjeti u miru”. Uključuje li to i naše najmlađe? Treba spomenuti da je Krav Maga isprva predstavljena odraslim civilima, a kasnije tinejdžerima. Kasnije, kada je Krav Maga pokret počeo raditi sa djecom, osnivači su govorili: “Djeca su baza Krav Maga budućnosti”. Kroz ovaj odgovor se može postaviti i drugo pitanje: Trebaju li se djeca znati obraniti? Ovdje možemo dati jednostavan i jasan odgovor: Da, trebaju!

Djeca svih dobnih skupina se mogu naći u stresnim i opasnim situacijama te mogu biti izloženi različitim prijetnjama i rizicima u svakodnevnom životu. Prijetnje se mogu dogoditi na putu do škole ili u povratku, u školi, ili bilo gdje drugdje gdje se odvija interakcija između djece i drugih ljudi.

Nasilje ne mora nužno biti fizičko, psihičko maltretiranje može poprilično utjecati na djetetov zdravi razvoj i samopouzdanje ako se ne zna obraniti od istih.

– Naši programi Kids / Teens Krav Maga (za uzrast od 5 do 15 godina) usmjereni su na to da Vaše dijete bude sposobno i usmjereno: mentalno, društveno i fizički. Programi ne samo da podučavaju jednostavnu i učinkovitu samoobranu, već i vaše dijete opremaju bitnim i važnim životnim vještinama. Naš trening će poboljšati samopouzdanje vašeg djeteta i dati im pozitivan stav prema životu. Uključujući mnoge elemente suzbijanja nasilja, naučit će Vaše dijete kako izbjeći, raspršiti i nositi se s agresivnim, emocionalnim i teškim situacijama koje uključuju drugu djecu / mlade – poručuju iz Krav Maga Hercegovina.

 – Program se odvija na topao, prijateljski i inkluzivan način, a naš instruktorski tim, uz održavanje discipline, osigurava da je svaki trening zabavan i ugodan za Vaše dijete i da se odlaze s osjećajem postignuća i uspjeha. Podučavamo stvarne vještine samoobrane pomoću igara i vježbi koje će pomoći vašem djetetu da poboljša svoje opće i svakodnevne fizičke vještine, npr. ravnoteža, kretanje, koordinacija, refleksi, itd. Programi Kids / Teens KravMaga pokreću se u isto vrijeme, omogućujući starijoj braći i sestrama da treniraju u isto vrijeme kada i njihove mlađe braće i sestre. Program se po potrebi dijeli na godine / razine kako bi se riješili problemi različitih dobi. Trening sezona je prilagođena i slijedi školski kalendar, s pauzom za ljetni i zimski odmor. Trudimo se postaviti kratkoročne ciljeve koji se mogu postići unutar djetetovog razumijevanja i opsega vremena te pomoći im da razumiju vrijednost rada prema nečemu.

Teens Krav Maga sa radom, osim u Čitluku će krenuti uskoro i u Mostaru, te će svi zainteresirani biti pravovremeno obavješteni putem medija!

 Termini za djecu održavaju se su utorkom i četvrtkom:
– od 17:00 -18:00 sati (djeca od 5-10 godina)
– od 18:00 -19:00 sati (za djecu od 11-15 god).

Termini za odrasle su srijedom od 20:00 – 21:30 i petkom od 19:00 – 20:30.

Treninzi u navedenom razdoblju su besplatni!

 

Kopirati