Odgovor stigao prekasno

Kraljica Elizabeta odgovorila na božićnu čestitku

Lifestyle / Flash | 16. 12. 2015. u 13:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeta, navodno je, čuvši da je umro Britanac koji joj je punih 60 godina redovito slao božićne čestitke, njegovu unuku uputila osobno pismo, prenosi Hina.

Andrew Simes, koji živi u Turskoj, tvrdi da je njegov djed još od kraljičine krunidbe 1952. Elizabeti I. svake godine slao božićnu čestitku. Objavivši na svom Facebook profilu fotografiju brojnih čestitki adresiranih na Buckinghamsku palaču, Simes je napisao da je i nakon djedove smrti 2012. u spomen na njega kraljici nastavio slati čestitke.

Mjesec dana nakon što je preuzeo djedovu ulogu, Simes se pohvalio da je dobio prvo kratko pismo iz Buckinghamske palače u kojemu stoji: "Primivši ovaj Božić čestitku od Simesa s drugim imenom, zaposlenike svog ureda zamolila sam da saznaju gdje je živio Vaš djed. S dubokim sam žaljenjem saznala da je preminuo. Iskreno suosjećam s Vama i Vašom obitelji".

Simes kaže da ga je kraljičina poruka dirnula, a njegov Facebook status otad je podijeljen više od 21.000 puta. U njemu objašnjava da su se njegov djed i kraljica upoznali još 1972. na jednom prijemu u Turskoj kada mu je kraljica rekla: "Dakle, vi mi redovito šaljete one krasne božićne čestitke. Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je da kraljevska obitelj ne komentira privatnu korespondenciju".

Nije prvi put da se Elizabeta II. našla na stranicama britanskog tiska zbog slične osobne korespondencije. U listopadu je odgovorila američkom državljaninu koji se Buckinghamskoj palači obratio s pitanjem može li kraljevska obitelj učiniti nešto da Sjedinjene Države ponovno postanu britanska kolonija. Palača je tada u kraljičino ime odgovorila da je apsolutno nemoguće miješati se u unutarnja pitanja jedne suverene države.

Ever since Grandpa could remember, he made sure to send a Christmas card to his king/queen. So naturally, since 1952,...

Posted by Andrew Simes on 9. prosinca 2015
Kopirati
Drag cursor here to close