Ljepota

Koža u proljeće voli drugačiju njegu

Lifestyle / Flash | 06. 04. 2017. u 10:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koža tijekom zime podnosi oštre vremenske uvjete koji mogu ostaviti traga ako ne vodimo kvalitetnu brigu o njoj.  U proljeće je koži potrebna dodatna njega kako bi bila zdrava i lijepa, a čišćenje je jedan od najvažnijih koraka.

Piling

Odumrle stanice oduzimaju sjaj koži i sprječavaju prodor hidratantnih i hranjivih sastojaka kreme. Da biste odstranili stare stanice kože, radite piling dva puta tjedno. Alternativa je svakodnevno četkanje suhe kože prije tuširanja. Koju god tehniku odabrali, važno je znati pravilne pokrete. Četkom, rukom ili rukavicom za piling ribajte kožu nježnim kružnim pokretima, počevši od stopala i nogu, a posebnu pozornost posvetite leđima, bedrima, nadlakticama, laktovima i kukovima.

Čišćenje

Mnogi sapuni su alkalni i isušuju, ostavljajući kožu bez sjaja. Koži je potrebno 24 sata kako bi ponovno počela proizvoditi i ispuštati prirodna ulja. Koristite hidratantne gelove i sapune na bazi glicerina.

Čišćenje

Mnogi sapuni su alkalni i isušuju, ostavljajući kožu bez sjaja. Koži je potrebno 24 sata kako bi ponovno počela proizvoditi i ispuštati prirodna ulja. Koristite hidratantne gelove i sapune na bazi glicerina.

Hidratacija

Lice i tijelo mažite hidratantnim kemama ili nanesite lagano ulje na vlažnu kožu nakon kupanja ili tuširanja. Proizvodi s kolagenom će održati elastičnost kože čineći ju blistavom. Na mjesta gdje je koža tanka i osjetljiva, poput kapaka, nanosite hidratantnu kremu za ruke, 3 puta dnevno.

Riješite se celulita

Stručnjaci se slažu da je za zdravu i lijepu kožu potrebno jesti puno voća i povrća, unositi dovoljne količine vode i redovito vježbati. Piling također može pomoći u borbi protiv celulita jer potiče cirkulaciju i djeluje kao limfna drenaža. Iako ne postoje čudotvorne kreme protiv celulita, one ne mogu naškoditi, jer samo nanošenje proizvoda može poboljšati izgled kože.

Njega usana

Na licu su tijekom zimskih mjeseci najosjetljivije usne, koje zbog hladnoće u zimi pucaju i perutaju se. Kako bi im pružili njegu i obnavljanje, s dolaskom proljeća najbolje bi bilo da ih svakodnevno nakon pranja zubi, istrljate nježnim i kružnim pokretima, četkicom za zube. Nakon što usne iščetkate četkicom za zube, obavezno na njih nanesite balzam za usne, koji će ih hidratizirati i pružiti im potrebnu vlagu.

Koža lica hrani se kremama i tijekom noći

Prije spavanja na normalnu kožu nanesite kremu s antioksidansima i peptidima, koji potiču proizvodnju kolagena. Masnu kožu njegujte kremom s glikolnom ili salicilnom kiselinom, a suhu kožu nahranit će kreme bogate ceramidima i lipidima koji prodiru duboko u kožu. Osjetljivu će smiriti kreme s ekstraktom slatkoga korijena ili krizanteme.

I područje oko očiju zahtijeva posebnu njegu

Imate li normalnu kožu, područje oko očiju mažite kremom s antioksidansima, retinolom i peptidima. Za masni tip najbolje su kreme na bazi vode. Budući da je koža oko očiju suša, imate li suhu kožu, mažite je kremom s glicerinom. Na osjetljivu kožu najbolje je nanositi što manje “teških” krema.

Vlažna i umirena koža lica

Kreme s hijaluronskom kiselinom i glicerolom vlaže kožu, a skvalen potiče hidrataciju, pa su te kreme idealne za suhi tip. osjetljivu kožu umirit će kreme i sredstva s kamilicom i sojom.

Kopirati
Drag cursor here to close