Možeš ti to

Korisne novogodišnje odluke

Ignorirajte modne savjete - kao i većina žena, sigurno imate omiljene komade odjeće koje stvarno želite nositi, ali u čuvate negdje u ormaru jer nisu u modi...
Lifestyle / Flash | 29. 12. 2019. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umorni ste od donošenja velikih novogodišnjih oduka? Svake godine započinjete s novim životom od 1. siječnja? Točno znate što nećete jesti i koliko ćete vježbati. Možda je vrijeme da promijenite taktiku i prihvatite svoje tijelo. Uz ove odluke, koje je objavio portal Health, osjećat ćete se sretnije kada se probudite u novoj godini.

Brinite se za tijelo koje imate sada i ovdje - nećete se početi brinuti za tijelo koje će biti lakše pet, deset ili petnaest kilograma. Nećete se početi brinuti za sebe iduće godine. Nećete se početi brinuti za tijelo kada konačno "zalužite".

Ignorirajte modne savjete - kao i većina žena, sigurno imate omiljene komade odjeće koje stvarno želite nositi, ali u čuvate negdje u ormaru jer nisu u modi. Za koga se odijevate, za sebe ili modne stiliste?

Maknite se od prijatelja koji su opsjednuti tijelom - ljudi oko vas koji su opsjednuti svojim tijelom i stalno objavljuju fotografije s fitnessa mogu vas odmaknuti s vašeg životnog puta. Možete se fizički odmaknuti od njih, izaći iz grupe ili ih prestati pratiti na društvenim mrežama ako se osjećate loše.

Namjerno budite nesavršeni - barem jednom mjesečno radite nešto što vam je totalno nepoznato ili u čemu ste loši. Evo zašto: oni koji su opsjednuti hranom i težinom često su perfekcionisti, a suočavanje i izlaganje neuspjehu je način da se oslobode toga.

Nemojte jesti ono što vam se ne sviđa - ako se osjećate loše dok jedete (ovo bih trebao jesti) povećavate stres i smanjujete zadovoljstvo zbog hrane, zbog čega ćete se kasnije pobuniti i prejedati", kaže nutricionistkinja Dana Notte za Health.

Očistite društvene mreže - pratite poznate osobe na društvenim mrežama koje pokazuju savršene fotografije. Iako neki kažu da ove fotografije mogu biti motivirajuće, zapravo takve usporedbe izazivaju sram kod pratitelja. Očistite sve zbog čega se osjećate loše, fizički ili psihički, piše portal Health.

Udahnite duboko nakon svakog obroka - svjesnost znači obratiti pažnju na okus, miris i teksturu hrane koju jedete. Svjesno jedenje pomaže vam da više uživate u obroku i primijetite jeste li doista gladni ili ste već siti. Započnite s nekoliko dubokih udaha prije jela i namjerom da primijetite hranu. To uključuje i primjećivanje koliko je ukusna i imate li još mjesta. U hrani biste trebali uživati, prenosi savjete portal Metro.

Kopirati
Drag cursor here to close