Umrežavanje

Konjic dobiva Vijeće mladih, uskoro formiranje Vijeća mladih HNŽ-a

Osnovna tema razgovora bila je, navode, suradnja Vijeća mladih i Općine te prava i obaveze mladih.
Lifestyle / Flash | 16. 10. 2018. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinske organizacije okupljene oko novog vijeća mladih su u ponedjeljak zajedno sa predstavnicima Vijeća mladih (VM) FBiH održali sastanak sa službenicom Općine Konjic, Adisom Kevrić, koja je na ovom sastanku predložena od strane načelnika da vodi razgovore sa mladima, a kada je riječ o formiranju vijeća mladih, objavilo je VM FBiH.

Osnovna tema razgovora bila je, navode, suradnja Vijeća mladih i Općine te prava i obaveze mladih. Općina Konjic će novom vijeću mladih za početak osigurati prostorije za rad te biti partner na projektima od značaja za mlade u Konjicu. Također, Općina je pokaza spremnost da poveže vijeće mladih sa institucijama i organizacijama u Konjicu, ali i šire, a kako bi vijeće mladih učilo i gradilo svoje kapacitete.

Nakon sastanka sa predstavnicom Općine mladi iz Konjica su se sastali i sa predstavnicima vijeća mladih iz Jablanice i Čitluka, Emilom Balavacem i Antonelom Planinić. Kroz razgovor, objavljeno je, predstavnici vijeća mladih iz Jablanice i Čitluka su predstavili modele strukture vijeća mladih u lokalnoj zajednici te se je razgovaralo o mogućnostima formiranja Vijeća mladih Hercegovačko-neretvanskog županije. Novo vijeće mladih u Konjicu imat će podršku kolega iz Jablanice, Mostara i Čitluka, ali će u sljedećem razdoblju svi raditi kako bi i ova županija dobiti krovnu organizaciju mladih.

Ova inicijativa VM FBiH implementira se uz pomoć projekta 'Youth! Wake up' Instituta za razvoj mladih KULT, a kroz lokalne građanske inicijative, objavljeno je na stranici Vijeća mladih Federacije BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close