Neum

Konferencija o primjeni Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina

Cilj konferencije je okupiti predstavnike relevantnih institucija i vlasti odgovornih za izvještavanja o postignutom napretku pri implementaciji Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Europe, priopćeno je iz Ureda Vijeća Europe BiH.
Lifestyle / Flash | 11. 04. 2019. u 19:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće Europe/Izaslanstvo Europske unije i Ministarstvo za ljudska prava Bosne i Hercegovine organiziraju Konferenciju na temu primjene Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina u BiH u sklopu projekta "Jačanje zaštite nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini" u okviru Zajedničkog programa Europske unije i Vijeća Europe "Horizontal Facility za zapadni Balkan i Tursku". 

Konferencija će se održat u petak, 12. travnja u hotelu Sunce, u Neumu s početkom u  09:30 sati. 

Cilj konferencije je okupiti predstavnike relevantnih institucija i vlasti odgovornih za izvještavanja o postignutom napretku pri implementaciji Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Europe, priopćeno je iz Ureda Vijeća Europe u Sarajevu. 

Na Konferenciji bi se trebali obratiti šef ureda Vijeća Europe u Sarajevu, veleposlanik Drahoslav Štefánek,  izvršni tajnik i šef divizije, Okvirna konvencija za zaštitu nacionalnih manjina Marco Leidekker, predsjedavajući Savjetodavnog saveza Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Besarion Bokhasvili, vršitelj dužnosti Odjela za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Izaslanstva Europske unije u BiH Gianluca Vannini i pomoćnica ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH Saliha Đuderija. 

Opći cilj projekta je unapređenje mehanizama zaštite ljudskih prava osoba koje pripadaju nacionalnim manjinama u skladu s europskim standardima. 

U fokusu programa Horizontal Facility, koji traje od svibnja 2016. do svibnja 2019., su tri oblasti: provođenje pravde, suzbijanje gospodarskog kriminala i sprečavanje diskriminacije i zaštita prava osjetljivih skupina. 

Ukupan proračun programa je 25 milijuna eura, od kojih je 20 milijuna osigurala Europska unija, a 5 milijuna Vijeće Europe, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close