Humanitarni događaj

Thompson i nogometni turnir za obnovu Hrvatskog doma kulture u Šujici

Naime, za kompletnu obnovu Doma, po riječima organizatora, potrebno je oko 450 tisuća maraka.
Lifestyle / Flash | 06. 08. 2019. u 15:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarni sportsko-glazbeni događaj, na kojem će biti organiziran nogometni turnir te koncert Marka Perkovića Thompsona s ciljem doprinosa kvaliteti života u Šujici, održat će se u petak, 9. kolovoza, u Šujici.

Događaj će započeti nogometnim turnirom na stadionu Nogometnog kluba Šujica, a nastupit će poznati sportaši, glumci, pjevači, političari, kao i reprezentacije svećenika Republike Hrvatske i Hercegbosanske županije (HBŽ), te Veterani NK Šujica.

Pročitajte još

Nakon turnira predviđen je humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona na kojem se očekuje veliki broj posjetitelja, a organizator cijelog događaja je Zaklada dr. Franjo Nevistić iz Zagreba, koja već dugi niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u Šujici.

Iz zaklade su istaknuli kako će prikupljena sredstva uglavnom biti namijenjena nastavku obnove Hrvatskog doma Stjepan Radić u Šujici koji je imao važnu ulogu u odrastanju mnogih šujičkih generacija i gdje su se održavala razna natjecanja.

Naime, za kompletnu obnovu Doma, po riječima organizatora, potrebno je oko 450 tisuća maraka, a već sad zaklada ima određena sredstva od prošlogodišnjeg humanitarnog koncerta i drugih donacija.

Od takvih donacija posebno se ističe nedavno odobrena Odluka Vlade RH o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih, znanstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za Hrvatski narod u BiH gdje je za projekt rekonstrukcije ovog doma odobreno 400 tisuća kuna.

Kopirati
Drag cursor here to close