Znate li?

Koliko puta dnevno biste trebali mokriti?

Lifestyle / Flash | 10. 04. 2016. u 11:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mokrenjem se tijelo rješava toksina i suvišne tekućine, a boja mokraće može reći dosta toga o našem zdravlju. Kao i na boju mokraće, važno je obratiti pažnju i na to koliko često mokrite u jednom danu.

Koliko ćete puta dnevno mokriti ponajprije ovisi o tome koliko tekućine unosite u organizam. No, ipak postoji optimalna brojka koliko puta bismo trebali mokriti, a sve što je iznad te brojke može ukazivati na zdravstveni problem.

"Neke žene mokre svakih sat vremena smatrajući da je to normalno. No, učestalost odlaska na WC ipak bi trebala biti manja. Mokriti bismo trebali 6, 7 puta dnevno, to je optimalna brojka. I tu se podrazumijeva da dnevno popijete dvije litre vode. Što se tiče odlaska na WC noću, jedno noćno mokrenje se tolerira", rekao je Neven Kapun dr. med., spec. urologije za portal Zadovoljna.hr.

"Ukoliko ne postoje simptomi tipični za upalu mokraćnog mjehura poput peckanja i osjećaja boli, odnosno pritiska pri mokrenju, drugi najčešći razlog prečestog mokrenja kod žena je prekomjerno aktivni mjehur. To znači da se mjehur napuni s premalo urina i osoba osjeća iznenadnu potrebu za mokrenjem. Prekomjerno aktivni mjehur uglavnom se liječi tabletama", objašnjava Kapun.

Suprotno prečestoj potrebi za mokrenjem, neke osobe imaju prerijetku potrebu za mokrenjem.

Kopirati
Drag cursor here to close