Pitanje koje muči mnoge

Koliko često treba prati kosu?

Lifestyle / Flash | 12. 07. 2017. u 18:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koliko često treba prati kosu? Pitanje koje muči mnoge žene diljem svijeta. Koliko je previše, a koliko premalo? Odgovor na ovo pitanje koliko često treba prati kosu dao je Justin Anderson, stilist za slavne, poput Jennifer Aniston i Emme Roberts.

Trebate o kosi razmišljati kao o odjeći osjetljivih materijala. Takvu odjeću perete s posebnom pažnjom, a znate da što je češće perete, to će ona brže izgubiti oblik i teksturu, poručuje Anderson.

Ako perete svaki dan, znajte da pretjerujete. To isušuje kosu i uklanja prirodna ulja s tjemena i vlasi, piše Večernji list.

Ako je sušite sušilom za kosu, to dodatno oštećuje kosu i ona bi mogla postati jako suha i oštećena. Posebice ćete promjene početi primjećivati na vrhovima koji sve lakše pucaju kao posljedica čestog pranja kose.

Ako bojate svoju kosu ili je kemijski tretirate, svakako je potrebno izbjegavati šapone koji sadrže sulfate i parabene. Šampon čisti nečistoće od skalpa do vrhova kose, no regenerator se stavlja samo na donje dijelove kose, savjetuje Anderson.

Kosa, baš kao i koža, ne voli vruću vodu pa je i to dobro imati na umu. Kosu bi trebalo prati u mlakoj ili hladnoj vodi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close