Znate li?

Koliko često čistite perilicu rublja?

Otkrit ćemo ti koliko često zapravo trebaš čistiti perilicu rublja.
Lifestyle / Flash | 12. 03. 2021. u 20:56 Miss7

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U domaćinstvu postoje mjesta koja redovito čistimo, peremo i brišemo. Ali, postoje i neke stvari koje često nisu na našem rasporedu čišćenja ili koje jednostavno zaboravimo - poput perilice rublja.

U krajnjoj liniji, to je alat kojim naše rublje održavamo čistim i mirisnim. Međutim, kako bi nesmetano radila i nju trea temeljito očistiti.

Otkrit ćemo ti koliko često zapravo trebaš čistiti perilicu rublja.

Ovako često treba čistiti perilicu rublja

Kako bi tvoje prljavo rublje uvijek bilo doista svježe i čisto te kako bi mogla dugo koristiti uređaj, trebala bi temeljito očistiti perilicu rublja otprilike jednom mjesečno.

U suprotnom, ostaci deterdženta i omekšivača mogu ostati iza pranja, dlake i kosa mogu se nakupiti oko brtvila ili se crijeva mogu začepiti od kamenca.

Ako često pereš rublje na niskim temperaturama, riskiraš i stvaranje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

Kako se čisti perilica rublja?

Za čišćenje perilice rublja nije uvijek potrebno kupovati skupa posebna sredstva za čišćenje, a mogu ti pomoći i jednostavni kućanski „preparati“ poput sode bikarbone ili octa.

Na primjer, stavi 50 grama sode bikarbone u odjeljak za deterdžent i pusti da prolazi kroz ciklus pranja na najmanje 60 stupnjeva.

S druge strane, odjeljak za deterdžent može se očistiti s malo octa, a za prednju stranu perilice rublja i gumene brtve dovoljno je ako ih redovito prebrišeš vlažnom krpom, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close