Nekulturni i nenajavljeni

Koji tip gostiju vas najviše izluđuje?

Nekad je riječ o malim i nenamjernim pogreškama oko kojih ne treba raditi drame, ali nekim nepristojnim gostima ipak treba ukazati na njihovo ponašanje.
Lifestyle / Flash | 05. 08. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Blic / Iznenađenje!

Dok su kućna druženja jedan od najopuštenijih oblika zabave, postoje gosti koji znaju ostaviti gorak okus u ustima. Nekad je riječ o malim i nenamjernim pogreškama oko kojih ne treba raditi drame, ali nekim nepristojnim gostima ipak treba ukazati na njihovo ponašanje. S obzirom da nisu svi ljudi isti i da ih neće živcirati jednake stvari, Miss7 donosi sedam tipova nepristojnih gostiju.

1. Ne izuju cipele

Ako imate naviku izuti cipele pri ulasku u svoj ili tuđi dom, vjerojatno to očekujete i od drugih. Na taj ti način gosti neće uprljati podove koje ste marljivo ribali cijelo popodne, ali ono najvažnije - neće unositi opasne bakterije iz vana. Kako bi izbjegli neugodnosti i suvišna pitanja, prilikom sljedećeg druženja na ulazu pripremite namjenske papuče - na taj bi način tvoji prijatelji trebali shvatiti poruku.

  2. Predugo ostaju

Nema ničeg boljeg od opuštenog druženja s prijateljima, ali ponekad i to prevrši mjeru. Ne postoji točno određeno vrijeme kada bi se gosti trebali uputiti prema izlazu, ali obično u jednom trenutku ponestane tema za razgovor, hrane i pića, a na licima domaćina se može vidjeti umor. Kako bi okus druženja ostao sladak, gosti bi trebali znati kad otići - u protivnom im možete otvoreno reći kako jedva čekate leći u krevet.

  1. Predugo se opraštaju na vratima

Nakon što ste sate i sate proveli zabavljajući se i pričajući, gosti su napokon odlučili da je vrijeme za rastanak. Oblače jakne, obuvaju cipele, pozdravljaju se na vratima i - ostanu tamo još sat vremena. Odjednom imaju još toliko toga za reći da se umalo ponovno vrate u dnevni boravak. Jedino što vam preostaje je lijepo ih pozdraviti i lagano početi zatvarati vrata.

  1. Dolaze nenajavljeni

Imali ste težak dan i sve što želite je doći kući, zavaliti se na kauč i upaliti omiljenu seriju. U tom vam trenutku na vratima počne divljati zvonce, a na ekranu portafona ugledate svoje drage prijatelje. Osim što danas niste druželjubivi, nemate im što ni ponuditi. Zato ih zamolite da se drugi puta najave - ako su pravi prijatelji, neće vidjeti problem u tome.

  1. "Šnjofaju" po stvarima

Kopanje po tuđim ladicama ne samo da je nepristojno nego je i iskaz nepoštovanja prema domaćinima. Ono što netko želi pokazati, napravit će to sam. Postoje znatiželjnici koji će se sami upustiti u kopanje po ladicama, ne misleći da rade nešto loše. U tom im slučaju imate puno pravo ukazati na nepristojno ponašanje

  1. Uvijek ispadne problem zbog pušenja

Ovo može biti problem u domaćinstvima gdje nitko ne puši. U tom slučaju, gost vjerojatno neće zapaliti cigaretu usred vašeg dnevnog boravka, ali će dosađivati pitanjima o tome gdje može zapaliti i možete li mu nabaviti pepeljaru. Ako očekujete goste pušače, najbolje je da unaprijed pripremiti pepeljare i mjesto gdje će moći pušiti, a ako je druženje unutra, pripremi se da će pola večeri provesti na terasi s cigaretom.

  1. Izbirljivi su oko hrane i teško im je zadovoljiti nepce

Kuhate, pečete, pripremate već dva dana jer se želiš pokazati u najboljem svjetlu, a onda dođu gosti koji jedva tu hranu taknu ili iskazuju javno negodovanje. Iako je realno za očekivati da neće svi htjeti sve jesti, prebirati po tanjuru ili se mrštiti nad njim može biti zaista veliki udarac za domaćina. Kako se to ne bi dogodilo, uzmite u obzir prehrambene navike svojih gostiju i pokušajte pripremiti neka univerzalna jela koja uvijek prolaze.

Kopirati
Drag cursor here to close