tko zna zakuhati?

Koje su slavne osobe uspjele, a koje promašile u ugostiteljstvu?

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2017. u 20:29 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije rijedak slučaj da se glumci, glazbenici, sportaši druge slavne osobe koje su pored slave zaradile i novac, okušaju u ugostiteljstvu. Međutim, mnogi među njima nisu uspjeli zabilježiti isti uspjeh kao u svome primarnom zanimanju. Doduše, ima i onih koji su napravili prava ugostiteljska carstva.

Tako je primjerice Jennifer Lopez sa svojim restoranom Madre's, koji je nudio specijalitete latinoameričke kuhinje, najprije odlično startala, da bi kasnije morala staviti ključ u bravu.

Definitivan kraj luksuznoga restorana, kojeg je JLo otvorila u Los Angelesu, došao je 2008. godine.

Vjerojatno najpoznatiji slučaj naglog uspjeha i ubrzo vrtoglavoga pada imao je lanac "Planet Hollywood". Na vrhuncu svoje moći imao je burzovnu vrijednost od 3,5 milijardi dolara.

Bilo je to sredinom 1990-tih, nakon čega su počele poteškoće. Stečaj su morali pokrenuti već 1999. godine.

Među mnogobrojnim hollywodskim ulagačima i suvlasnicima bili su Sylvester Stallone, Bruce Willis, Demi Moore, Jackie Chan, Arnold Schwarzenegger, Melanie Griffith, Tom Arnold, Wesley Snipes i Danny Glover.

Eva Longoria ima dva pokušaja investiranja u HoReCa oblast. Nakon osnivanja vlastitog luksuznog restorana "Beso" u Los Angelesu, ušla je i u dioničarstvo lokala "She" u Las vegasu.

"Beso", koji se nalazi na čuvenom Hollywood Boulevard, nudi latinoameričke i klasične američke specijalitete, a svake srijede u ponudi je večera za dvije osobe po cijeni od 60 dolara, u što je uračunata i jedna boca vina.

Restoran "She" nudio je odreske, jastoge, ali i neke posebne Evine specijalitete, primjerice dijatalna jela na bazi avokada, ali je zbog smanjenog interesa gostiju ovaj restoran zatvoren 2014. godine.

Ashton Kutcher i njegovi kolege Danny Masterson i Wilmer Valderrama osnovali su gurmanski lanac "Dolce Group". Također i nekada popularni restoran "Geisha House" u Los Angelesu bio je pod njihovom komandom, ali su ga zbog pustoši u dvoranama morali zatvoriti 2013. godine.

Za razliku od propaloga "Geisha House", njihovi restorani brze hrane "Ketchup" odlično rade. Postoje u Dubaiju i Jeddahi, a od 2014. "Ketchup" je otvoren i u Las Vegasu.

Među onima koji pokazuju uspjeh u ugostiteljstvu je i glumac Ryan Gosling.

Skupa s marokanskim partnerom Gosling svojim gostima nudi fine delicije u restoranu " Tagine", koji se nalazi na Robertson Boulevardu na Beverly Hillsu.

Bon Jovi u "Soul Kitchen" nudi zdravu hranu, a svaki gost plaća koliko može ili pak odradi pojedeno.

Smješten je u Red Banku, New Jersey, a svakodnevno nudi jela s tri slijeda.

Stari vuk u ovoj oblasti je glumac Robert De Niro, koji je suvlasnik lukzunog lanca "Nobu". Azijska kuhinja ovdje je na najvišem nivou kvalitete i okusa. Veliki broj prominentnih gostiju, primjerice Beckhamovi, naprosto se ne daju istjerati iz Nobua.

Na svijetu postoji 27 "Nobu" restorana, pri čemu je interijer često puritanski, ali su cjenici uistinu impozantni. Jelo s više sljedova možete dobiti od 65 dolara naviše.

Roberto Cavalli nije samo dobar dizajner, nego je uspješan i s Cavalli Cafféom.

Firenca, Kuvajt, New Delhi i St. Tropez mjesta su gdje ćete kod Cavallija popiti kavu, sok ili čaj.

Kopirati
Drag cursor here to close