Grad napokon ima suvenir

Ključ - Službeni suvenir grada Mostara

Lifestyle / Flash | 13. 06. 2017. u 11:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Suvenir grada Mostara se naslanja na izumrlu metodu starog grada Daorsona. Suvenir je u obliku ključa koji sadrži motive Starog mosta, masline, duhana, smokve i šipka. Ključ grada Mostara je nastao ručno lijevanom metodom koja se oslanja na iskustva civilizacije Daorsona. Svaki komad suvenira je ručno napravljen u zemljanom kalupu u koji se nalije lijevano željezo'', rekao je Bećir Burić iz Mostara za Bljesak.info.

On je osvojio prvu nagradu na natječaju za izbor službenog suvenira Grada Mostara.

Drugu nagradu za rad pod šifrom ''Elipsa'' i novčani iznos od 2.000,00 KM osvojio je autor Abidin Dobrunaj s Ilidže.

Treću nagrada za rad pod šifrom ''H17MA'' i novčani iznos od 1.000,00 KM osvojile su autorice Martine Penava i Anđelka Vojvodić iz Mostara.

Promocija nagrađenih idejnih rješenja za suvenir Grada Mostara održat će se u ponedjeljak 19. lipnja 2017. u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara s početkom u 13.00 sati.

Nakon promocije suveniri koji nisu nagrađeni bit će vraćeni autorima.



Uspjeli smo doći i do autorica trećenagrađenog rada koje su se odlučile za simbol po uzoru na društvenu igru Memory.

Suvenir je prilagođena verzija igre s motivima Grada Mostara i to kao originalne fotografije vizualno atraktivnih detalja s područja grada.

''Ideja za ovaj suvenir javila se iz potrebe za jednim urbanim i modernim suvenirom koji bi posjetitelj Mostaru, turističkoj destinaciji velike kulturne i povijesne baštine, mogao ponijeti u svoj dom i kroz edukativnu i zabavnu igru često se podsjetiti ljepota koje je vidio prilikom posjeta Mostaru. Suvenir također može biti poklon onima koji nisu još bili u Mostaru da ih privuče i da im se već i prije posjete prelijepe slike Mostara urežu u pamćenje'', rekle su za Bljesak.info Anđelka i Martina.

Kopirati
Drag cursor here to close