Zimska bajka

Klizači Blidinjsko jezero pretvorili u klizalište

Dvadesetak klizača djelovalo je nestvarno, gotovo kao u bajci kližući na površini Blidinjskoga jezera, koje se inače doima kao veliko klizalište.
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vrisak.info / Klizači na Blidinju 

Zaleđeno Blidinjsko jezero članovi kluba Association Loop Ensemble iz Sarajeva pretvorili su u veliko klizalište i pokazali svoje umijeće. 

Dvadesetak klizača djelovalo je nestvarno, gotovo kao u bajci kližući na površini Blidinjskoga jezera, koje se inače doima kao veliko klizalište.

Članovima Association Loop Ensemble iz Sarajeva bio je to prvi put da kližu po Blidinjskome jezeru, a među njima bila je petogodišnja djevojčica.

"Naši članovi su oduševljeni, imate biser kakvog nema u regiji", rekla je je Belma Trajkov, predsjednica udruženja, licencirani trener i nacionalni sudac za umjetničko klizanje.

Blidinje jezero ili Blidinjsko jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini. Zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode u sastavu Parka prirode Blidinje.

Smješteno je na Dugom polju između planina Čvrsnice i Vrana, prenosi Hina. 

Jezero se nalazi u središnjem dijelu Parka prirode, a u ovo doba godine predstavlja posebno čaroban prizor.

Zbog niskih temperatura voda je veći dio zime zaleđena, što privlači brojne posjetitelje. Unatoč hladnoći i pandemiji, turisti nisu izostali ni ove godine.

Mnogi od njih su došli kako bi uživali u druženju u prirodi, drugi su skijali, a bilo je i onih koji su se okušali u klizanju po jezeru.

Kopirati
Drag cursor here to close