Južina

Kiša u Hercegovini, Neum najtopliji

Neum je i ovoga jutra bio uvjerljivo najtopliji grad u BiH.
Lifestyle / Flash | 28. 01. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak ujutro je pretežno oblačno s mjestimičnom kišom.

Temperature zraka u 7:00 sati: Bjelašnica -4 stupnja Celzijeva, Bijeljina -1, Zvornik 0, Banja Luka i Zenica 2, Brčko, Ivan-sedlo, Sokolac i Srebrenica 3, Bihać, Doboj, Drvar, Livno i Prijedor 4, Bugojno, Jajce i Sanski Most 5, Gradačac i Tuzla 6, Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 8, Trebinje 9, Mostar i Stolac 10 i Neum 13 stupnjeva Celzijevih.

U središnjim i istočnim područjima Bosne u ponedjeljak će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno oblačno. U Hercegovini se očekuje kiša. U većem dijelu Bosne s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snijeg.

Intenzivnije padaline u zapadnim područjima Bosne, Krajini, na sjeveru i istoku Hercegovine. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padalina. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno s jakim udarima, zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 stupnjeva Celzijevih, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close