Prognoza i ceste

Kiša i temperature do 21 stupnja

Lifestyle / Flash | 18. 02. 2016. u 06:51 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. Slaba kiša pada na jugu Hercegovine i sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Bugojno 4, Bihać, Drvar, Jajce i Zenica 5, Banja Luka, Prijedor i Sanski Most 6, Goražde, Gradačac i Tuzla 7, Bijeljina, Doboj i Zvornik 8, Kupres, Sokolac i Srebrenica 10, Ivan-sedlo 11, Livno i Sarajevo 13, Mostar i Stolac 16, Neum 18 i Trebinje 20 stupnjeva.

Danas će naoblačenje s juga u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stupnjeva, na jugu od 15 do 21 stupnja.

U BiH prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim kolnicima. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije. Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je smanjena na 50 do 80 metara na putevima Srebrenik-Šićki Brod i Simin Han-Kalesija, kao i na putevima na području Odžaka i Orašja.

Povremeno jakih udara vjetra i dalje ima na putu Livno-Šuica, kao i na putevima na širem području Tomislavgrada i Konjica.

Učestali su i odroni na brojnim putnim pravcima. Savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close