Prognoza za sutra

Kiša i susnježica, na planinama moguć snijeg

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, a na jugu do 10 stepeni.
Lifestyle / Flash | 13. 12. 2019. u 14:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne će biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima u nizinama će biti s kišom, a u Bosni rijetko i sa susnježicom. U višim područjima je moguć snijeg.

Od sredine dana, prema večernjim satima, očekuje se razvedravanje prvo na području Hercegovine i Krajine i postepeno prema istoku BiH. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, a na jugu do 10 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 4 i 9, a na jugu BiH od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, veći dio dana. U jutarnjim satima može pasti malo kiše. Razvedravanje poslijepodne. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 3, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

Danas je više sunčanog vremena na istoku, sjeveroistoku i u dijelu središnje Bosne, a u većem dijelu BiH je pretežno oblačno. Od večernjih sati padaline će zahvatiti većinu područja.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6, Ivan-sedlo 4, Gradačac 5, Jajce, Livno i Zenica 6, Drvar i Sarajevo 7, Bugojno, Grude i Sanski Most 8, Bihać 10, Mostar 11, Neum, Stolac i Tuzla 12 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close