Poruka svima

Keopsova piramida u Gizi kao video zid: 'Ostanite doma'

Turističke atrakcije, vjerska zdanja i škole zatvorene su do 15 travnja, a zračni je promet obustavljen.
Lifestyle / Flash | 31. 03. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slavna Keopsova piramida u ponedjeljak navečer poslužila je kao projekcijski video zid na kojemu su bile ispisane poruke jedinstva i solidarnosti s onima koji se diljem svijeta bore protiv koronavirusa.

Čuvajte se i ostanite doma" i "Hvala vam što vodite računa o našoj sigurnosti", blještavi su natpisi koji su u ponedjeljak navečer projicirani u plavim i zelenim bojama na crvenoj pozadini impozantne Velike piramide u Gizi.

U Egiptu je dosad registrirano 656 slučajeva zaraze koronavirusom i 41 smrtni slučaj, a 150 ljudi se oporavilo.

Pred malim brojem pozvanih novinara ministar turizma i starina Khaled el Enany inicijativu je nazvao "porukom upućenom cijelome svijetu", prenosi Hina.

''Turistička grana jedna je od najugroženijih u Egiptu, no naš je prioritet zdravstvo'', rekao je.

Visoki dužnosnik ministarstva Mostafa al-Waziri zahvalio se "svom medicinskom osoblju koje radi na tomu da ostanemo sigurni i zdravi."

Enany je kazao da su se egipatske vlasti pobrinule za dezinfekciju svih hotela, turističkih brodova, arheoloških nalazišta i muzeja kako bi bili sigurni za turiste nakon završetka pandemije.

Uvedene su i stroge mjere držanja razmaka među stanovništvom da bi se smanjio rizik od zaraze među 100 milijuna žitelja te zemlje.

Turističke atrakcije, vjerska zdanja i škole zatvorene su do 15 travnja, a zračni je promet obustavljen.

Vlasti su proglasile policijski sat tijekom noći, a prekršitelje očekuju novčane kazne, čak i zatvor.

U ponedjeljak je Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da su stotine uhićene zbog kršenja odredbi o policijskom satu.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pohvalila je reakciju Egipta na pandemiju ocijenivši mjere "jakima i prilagođenima situaciji".

Kopirati
Drag cursor here to close