50.000 dolara

Kenedijeva stolica za ljuljanje prodana na aukciji

Njegove olovke, među kojima je i pero kojim je potpisan povijesni sporazum o nuklearnom naoružanju, prodane su za 60.000 dolara.
Lifestyle / Flash | 04. 08. 2018. u 20:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobni predmeti bivšeg američkog predsjednika Johna Kennedy ponuđeni su na aukciji u državi Massachusetts, a među njima su se našli i njegova stolica za ljuljanje kao i 15 olovaka i naliv pera.

Stolica koju je nekadašnji predsjednik koristio prilikom susreta sa svjetskim liderima u Ovalnoj sobi u Bijeloj kući prodana je za 50.000 dolara, prenio je AP.

Njegove olovke, među kojima je i pero kojim je potpisan povijesni sporazum o nuklearnom naoružanju, prodane su za 60.000 dolara.

Aukcijska kuća Eldred ponudila je na prodaju i druge predmete koji su pripadali 35. američkom predsjedniku ubijenom u atentatu 22. studenog 1963. godine, ali neki od njih nisu prodani.

Predsjednik aukcijske kuće Josh Eldred rekao je da zainteresirani kupci još uvijek mogu dati ponude, izražavajući uvjerenje da će neki od najzanimljivijih predmeta Kennedyja tek biti prodani, navodi AP.

Među njima su i crtež koji je Kennedy načinio neposredno prije ubojstva, kao i rukom pisane bilješke o Vijetnamu iz 1953., zatim njegov otvarač za pisma i kristalna pepeljara.

Kopirati
Drag cursor here to close