Odluka građana

Kemal Monteno dobiva park u Sarajevu

Lifestyle / Flash | 16. 02. 2016. u 14:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Mjesne zajednice "Park-Višnjik" održan je zbor građana ovog područja na kojem je razmatrana inicijativa o imenovanju parka Kemala Montena na uglu ulica Alipašina i Patriotske lige (park u kojem je smještena Austrijska kuća).

Na početku zbora Amar Ibrulj, predsjednik Savjeta ove MZ, upoznao je nazočne da je Povjerenstvo Općinskog vijeća za javna priznanja i obilježavanje povijesnih događaja i osoba uputilo Vijeću ove mjesne zajednice dopis o izjašnjavanju građana oko inicijative da se park u kojem je smještena Austrijska kuća imenuje po Kemalu Montenu.

Nazočni građani su jednoglasno podržali ovu inicijativu koja će biti upućena na izjašnjavanje Općinskom vijeću Centar nakon čega procedura nalaže da inicijativa bude potvrđena i u skupštinama Grada i Sarajevske županije.

Prilikom izjašnjavanja građani su kazali da je ovo samo mali dug koji ovaj grad i njegovi stanovnici imaju prema Kemalu Montenu kojeg se moramo sjećati kao velikog čovjeka i kantautora koji je zadužio Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close