Međunarodni događaj

Karnevalska groznica trese Čapljinu: Sve je spremno za ljetni karneval

Lifestyle / Flash | 12. 08. 2015. u 21:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine XVII. Međunarodni ljetni karneval u Čapljini počinje 21.08. karnevalskim partyjem u caffe baru „Azzurro“ u 21:00h.

Sljedećeg dana 22.08. program počinje u 12:00 sati okupljanjem karnevalskih grupa na kupalištu „Jaz“.

Program će biti obogaćen animatorskim sadržajima ( modeliranjem balona, iscrtavanjem lica, interaktivnim igrama uz pjesme i plesove).

Prije polaska povorke, održat će se svečani prijam predstavnika gostujućih karnevalskih grupa kod načelnika općine Čapljina u 17:00h.

Povorka polazi u 19:00h ispred Gradske sportske dvorane i prolazi ulicama grada do središnje pozornice na Trgu kralja Tomislava, gdje će se održati predstavljanje grupa. Čapljince i goste zabavljat će i popularna čapljinska zvijezda Danijel Boto sa svoje dvije izvedbe.

Nakon toga slijedi proglašenje kraljice karnevala sa dvije pratilje uz svečani vatromet. U 21:30 sati je koncert grupe „Magazin“. Cijeli program završava after party-jem u Absolute clubu.

Do sada je prijavljeno 20 grupa, od kojih je po sedam iz BiH i iz Hrvatske, tri iz Slovenije, po jedna grupa iz Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Karneval će posjetiti potpredsjednik Međunarodnog odbora FECC-a gospodin Josip Silov iz Rijeke i Branka Silov, tajnica FECC-a Hrvatske, počasni članovi FECC-a Slovenije, meštar i kraljica riječkog karnevala i predstavnici FECC-a Srbije i Crne Gore.

Podsjetimo, Međunarodni ljetni karneval u Čapljini jedini je te vrste u BiH koji se nalazi na kalendaru međunarodnih europskih karnevala.

Bljesak.info tradicionalno je i ove godine medijski pokrovitelj čapljinskog karnevala.

Kopirati
Drag cursor here to close