Dugoročna prognoza

Kakvo vrijeme nas očekuje u siječnju i veljači?

Do kraja siječnja suho, u veljači nestabilno vrijeme s padalinama
Lifestyle / Flash | 22. 01. 2018. u 13:43 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini će do kraja tjedna prevladavati umjereno oblačno i djelomično sunčano vrijeme, prenosi agencija Anadolija.

Prijepodne u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni mogući su magla ili niska oblačnost. U središnjim i sjevernim područjima Bosne u jutarnjim satima očekuje se mraz, a u Hercegovini slaba do umjerena bura.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, jutarnje temperature zraka kretat će se između minus pet i jedan stupanj Celzijusov u Bosni, a u Hercegovini do sedam stupnjeva.

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni imat će vrijednosti od dva do osam stupnjeva Celzijusovih, a u Hercegovini do 12.

U ponedjeljak i utorak (29. i 30. siječanja) zadržat će se suho i stabilno vrijeme. Od srijede 31. siječnja pa do 5. veljače, prema sinoptičkim kartama očekuje se nestabilno vrijeme sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Temperature zraka bit će niže u odnosu na posljednji tjedan. Maksimalne temperature kretat će se između minus dva stupnjeva Celzijusa i tri u Bosni, a u Hercegovini do pet stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close