Prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje?

Nove padavine u većem dijelu zemlje prognoziraju se u večernjim satima i tijekom noći na utorak, osim u sjevernim područjima.
Lifestyle / Flash | 02. 03. 2020. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas će u Hercegovini i jugozapadu Bosne prevladavati pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne prije podne očekuje se mala do umjerena naoblaka, a postepeno naoblačenje u drugoj polovici dana. Nove padavine u većem dijelu zemlje prognoziraju se u večernjim satima i tijekom noći na utorak, osim u sjevernim područjima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od večernjih sati i tokom noći na utorak jačanje juga će usloviti jake i olujne udare vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 20°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo. Poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever.Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stupnjeva.

U srijedu se prongozira pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini slabal kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stupnjeva.

U četvrtak u Bosni će prevldavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, u zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa kišom, a u višim područjima i sa slabim snijegom.

U Hercegovini se očekuje umjereno oblačno. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close