Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Magla i niska naoblaka se i u petak očekuju po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjevernim područjima zemlje.
Lifestyle / Flash | 23. 01. 2020. u 09:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne danas će biti povećana niska naoblaka, dok će u centralnim i istočnim područjima zemlje biti uglavnom sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet stupnjeva Celzijusovih, na jugu zemlje od 10 do 13.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko tri stupnja.

Magla i niska naoblaka se i u petak očekuju po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjevernim područjima zemlje. Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan, na jugu zemlje do četiri. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje od 10 do 13.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeno će padati slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje do sedam stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u nedjelju će biti oblačno sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet stupnjeva, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12.

Početkom idućeg tjedna u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Slabijih padavina može biti u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti poslijepodne. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedam i pet, na jugu zemlje do devet. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stepeni, na jugu zemlje od devet do 13.

 

Kopirati
Drag cursor here to close