prognoza

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana?

Lifestyle / Flash | 26. 12. 2016. u 08:47 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U većem dijelu Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana doći će do razvedravanja u Krajini i na zapadu Bosne. Po kotlinama s maglom i sumaglicom. Ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili rosuljom, a u višim područjima slab i povremen snijeg. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab južni i jugoistočni, a u Hercegovini, slaba do umjerena, bura. Dnevne temperature iznosit će od 4 do 10, u Krajini i Hercegovini od 9 do 15 stupnjeva.

U utorak će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U nizinama centralne i istočne Bosne očekuje se snijeg ili susnježica. Poslijepodne djelimično razvedravanje. U Hercegovini, prijepodne, pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša, a poslijepodne postupno razvedravanje. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslije podne ili u večernjim satima, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini pojačana bura. Jutarnje temperature kretat će se od -1 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U srijedu će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno sunčano. U ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti poslijepodne ili u večernjim satima. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva u većem dijelu Bosne sa snijegom. U Posavina se očekuje kiša. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 1 do 4, a dnevne od -1 do 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

U četvrtak pretežno sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Jutarnje temperature iznosit će od -9 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevne od -3 do 3, na jugu od 2 do 7 stupnjeva.

U petak sunčano. U jutarnjim satima s mrazom. Jutarnje temperature od -11 do -4, na jugu od -3 do 1, a dnevne od -4 do 1, na jugu od 1 do 6 stupnjeva, priopćenoje iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close