Opsesija

Kakve su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije?

Lifestyle / Flash | 31. 12. 2016. u 18:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fascinacija heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tijekom dojenja.

Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige "Kemija između nas", Larry Young i Brian Alexander.

''Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu'', rekao je Young.

Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa, piše Express.hr.

No, koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije - pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta.

Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija. Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine - otprilike veličine trojke.

No, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju "propšnije" i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još "stoje u zraku".

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znastvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne). 

Kopirati
Drag cursor here to close