pomalo

Kako spriječiti nakupljanje kilograma tijekom zime

Lifestyle / Flash | 30. 11. 2015. u 22:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bismo izbjegli mrski višak kilograma koji mnogi nakupe tijekom zimskih dana, dovoljno je slijediti nekoliko savjeta, ali to ne znači da se moramo odreći svih ukusnih delicija, posebno onih blagdanskih, piše T-portal.

Upijte pozitivnu energiju sunčeve svjetlosti

Poznato je da zbog nedostatka sunčeve svjetlosti tijekom zime možemo osjećati blagu depresiju pa je preporučljivo da tijekom jutra pustite svjetlost u dom, ali i da se prošećete, na primjer dio puta do posla. Zahvaljujući suncu bolje ćete se osjećati i potaknut će se proizvodnja serotonina, a tada ćete manje žudjeti za hranom.

Pronađite zimski sport za sebe

Bilo da se radi o šetnjama, skijanju ili klizanju, zimi se važno kretati kako biste ostali u formi, ali i ostali zdravi. Na taj ćete način potrošiti i kalorije viška od ukusnih delicija ili grickalica dok ste pod toplom dekicom gledali film ili pratili omiljenu seriju.

Niste sportski tip?

Ako ne volite vježbati u proljeće i ljeto, kada nas lijepo vrijeme mami na pokret, zimi se sigurno stvari neće promijeniti. No, to ne znači da ne možete prošetati i malo pogledati izloge u gradu, dati si na zadatak da subotom pješice idete do tržnice ili nekoliko dana u tjednu do posla. Već će i to pomoći da se organizam pokrene, a metabolizam radi kako treba. Osim toga, odlazak u kuglanu ili slična druženja također neće odmoći.

Kopirati
Drag cursor here to close