Prirodna sredstva

Kako se riješiti otečenosti i crvenila nakon uboda komarca

Prirodnim sredstvima smanjite oteklinu i crvenilo nakon uboda
Lifestyle / Flash | 09. 05. 2018. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Proljeće je stiglo, a s njim i komarci. Kako biste smanjili otečenost i upalu koja nastaje na koži nakon uboda, savjetujemo da se poslužite ovim prirodnim sredstvima.

Led

Jedna od najbolnijih posljedica je upala koja se javlja na mjestu uboda. Baš kao i kod alergijskih reakcija, led može umanjiti crvenilo i natečenost kože. Nemojte nikad direktno stavljati led na kožu jer je tako možete oštetiti. Umjesto toga, kockicu leda umotajte u komad tanke tkanine i pritisnite jako na mjesto uboda.

Med

Najbolje je da ga ne nanosite kada ste vani jer ćete privući još više insekata na sebe, ali med vam može pomoći smiriti ugriz. Razlog je jer med ima anitbakterijska i antiupalna svojstva. Samo malo meda stavite na kožu i vidjet ćete kako se ona smiruje.

Soda bikarbona

Već su poznati nevjerojatni načini primjene sode bikarbone, a možete je koristiti i za tretman kože nakon uboda. Jednostavno pomiješajte žličicu sode bikarbone s malo vode da dobijete pastu, a zatim je nanesite u tankom sloju na kožu.

Crni luk

Još jedan sastojak koji ima svaka kuhinja vam također može pomoći u borbi nakon uboda komarca. Luk ima antimikotsko djelovanje, te spriječava rizik od nastanka infekcije. Iscijedite samo malo soka iz luka i njime premažite mjesto uboda ili iscijedite komadić i stavite direktno na kožu na kojoj treba ostati nekoliko minuta.

Pasta za zube

Ne samo da će održavati vaše zube čistim i bijelim, već pasta za zube može pomoći upaljenoj koži. Dva sastojka koja se nalaze u pasti, mentol i soda bikarbona, mogu smanjiti upalu i bol. Jednostavno nanesite tanak sloj na kožu i ostavite da se osuši, a na kraju isperite hladnom vodom, piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close