Edukacija učenika

Kako se ponašati u slučaju prirodnih i drugih nesreća?

Lifestyle / Flash | 18. 10. 2016. u 15:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ) u suradnji s općinskim službama Civilne zaštite i ravnateljima osnovnih i srednjih škola, započela je s edukacijom učenika u osnovnim i srednjim školama na području te županije.

Edukacija učenika na temu ponašanja u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća te podizanje svijesti o važnosti preventivnog djelovanja kako bi posljedice po živote ljudi i materijalnih dobara bile svedene na najmanju moguću mjeru, provode se u sklopu aktivnosti Plana i programa obučavanja i osposobljavanja struktura zaštite i spašavanja za 2016/2017. godinu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

"Svrha obuke je na jednostavan i pristupačan način dati osnovna pravila ponašanja u slučaju prirodne ili neke druge opasnosti, nesreće i katastrofe, o važnosti preventivnog djelovanja te imati pripremljen obiteljski (školski) plan za slučaj prirodne ili druge nesreće", kazala je načelnica za strukturu i obuku Uprave Civilne zaštite HBŽ-a Diana Čačija.

Dodala je da je učenicima podijeljen 'Obiteljski priručnik za ponašanje u slučaju prirodnih i drugih nesreća', koje je izradilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Učenici su imali priliku upoznati se s radom, ulogom i važnosti županijske Gorske službe spašavanja u akcijama zaštite i spašavanja, uz praktične vježbe i prezentaciju nekih tehnika spašavanja.

S ovim projektom započelo se prije tri godine i do sada je edukacija provedena u dječjim vrtićima, malim školama i s učenicima nižih razreda osnovnih škola na području cijele županije, navodi se u priopćenju.

"Realizacijom započete edukacije u srednjim školama u konačnici bi bili obuhvaćeni svi učenici i predškolskog i školskog uzrasta na području cijele županije što i jeste krajnji cilj edukacije o ovoj temi", dodala je Čačija.

Kopirati
Drag cursor here to close