Road Rage

Kako se obraniti ako vas napadnu u automobilu

Lifestyle / Flash | 27. 06. 2017. u 13:36 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamislite da sjedite u automobilu u dugoj koloni i netko živčan počne lupati po staklu. Ne možete ni naprijed ni natrag, već se nekako morate suočiti s problemom. Što učiniti u takvoj i sličnim situacijama bilo je obrađeno u subotu 24.06.2017. na seminaru 'Road Rage' u Čitluku u organizaciji kluba Krav Maga Hercegovina.

Road Rage je postao jedan od najčešćih zločina u mnogim dijelovima svijeta danas i ubrzano raste svakim danom.

Radi se često o brutalnim i nasilnim napadima prilikom ulaska u automobil, unutar vozila, prijetnji, otmici ili pljački vozača ili putnika.

Na seminaru su bile obrađene tehnike samoobrane, izvan i unutar automobila, u realnim uvjetima gradskog prometa. Sudionici i gledatelji mogli su vidjeti kako se "spasiti" iz svakodnevnih situacija koje lako mogu poći po zlu, poput napada pri ulasku u automobil u podzemnoj garaži, pokušaja pljačke na parkiralištu i obranu od pokušaja otmice ako se zateknete u tuđem vozilu prilikom autostopiranja.

Obrađeni su napadi golorukih napadača te napadi hladnim i vatrenim oružjem.

''Interes građana za ovu metodu samoobrane sve je veći i treninzi su puni ljudi, bez obzira na dobnu granicu i kondiciju. Želimo ovakvim demonstracijama "uživo" pokazati kako ova borbena vještina zaštite nije samo dvoranski sport, a privlačnost treninga leži upravo u tome što se tehnike prilagođuju stvarnosti pa se ponekad odvijaju vani, po noći, u tijesnim prostorima, sjedeći ili ležeći na zemlji'', naglašava organizator.

Dodali su kako je također namijenjena svima koji žele naučiti vježbe za razvoj brze reakcije, obranu od različitih zahvata, udarce nogama i rukama, kao i borbu "jedan na jedan".

''Na tečaj samoobrane dolazi i mnogo djevojaka te su upravo one te koje imaju najviše koristi od treninga Krav Mage. Djevojke se uče prepoznavanju signala opasnosti te izbjegavanju i obrani od najčešćih napada tipičnih za nasilje nad ženama. Događaj u subotu posebno je bio namijenjen profesionalnim vozačima, autostoperima te osobama kojima je automobil najčešće prijevozno sredstvo, kao i svima onima koji žele steći osnovno poznavanje tehnika samoobrane'', pojasnili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close