Domaći sok

Kako potamniti, a da se ne pržite na suncu: Napravite sok za brzo tamnjenje

Lifestyle / Flash | 02. 07. 2016. u 08:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Želite da pocrnite na ljetovanju, ali ne želite da se pretjerano izlažete suncu da ne biste oštetili kožu? Rješenje nije ni u skupim kremama, ni umjetnim tabletama - već u voću i povrću koje imate kod kuće. Napravite ovaj domaći sok, pijte ga svaki dan pred ljetovanje i nabacit ćete boju kao nikad prije.

Beta karoten je magični sastojak koji vam je neophodan ne samo za dobar ten, već i za jak imunitet i lijep izgled kože. Iako se često govori da je beta karoten isto što i vitamin A, istina je da je zapravo u pitanju provitamin ovog dragocjenog vitamina. Drugim riječima, u pitanju je biljni pigment koji naš organizam pretvara u vitamin A nakon što ga konzumiramo.

Vjerojatno se sada pitate zašto je to uopće bitno - evo, da vam riješimo dilemu. Beta karoten obnavlja stanice, štiti kožu od štetnih UV zraka i čini da koža mnogo brže primi boju od sunca, pišu 24sata.rs.

Ako redovno konzumirate namirnice koje sadrže karotene, moći ćete da se sunčate samo u dozvoljenom periodu (a to je ujutro prije 10 i popodne poslije 18 sati) a da se kući vratite sa bojom kao one djevojke koje su se "pržile" po cijeli dan.

Mrkva je svakako najbolji izvor beta karotena - na kraju krajeva, po njoj je i dobio ime - ali ima i dosta drugih voćki i povrća koje će vam pomoći u misiji "seksi ten za 10 dana". Tu prvenstveno spadaju sve one namirnice koje imaju narančastu i crvenu boju, kao što su tikva, bundeva, rajčica, slatki krumpir, breskve i kajsije. Zanimljivo je da i zeleno lisnato povrće također sadrži dosta ovog jedinjenja, koje je ujedno i jak antioksidant.

Sok za brzo tamnjenje

Potrebno je:
- 1 mrkva
- 1 breskva
- 1 kriška sveže bundeve ili dinje
- 1 jabuka

Priprema:

Jednostavno sve stavite u sokovnik, a po želji možete da dodate i druge voćke zarad boljeg ukusa. Dodajte na kraju malo limuna zbog vitamina C i pijte ovaj sok svakodnevno ujutro, prije doručka. Krenite sa ovim sokom 10 dana prije ljetovanja i postarajte se da i tijekom samog ljetovanja jedete mrkve.

Ovaj recept garantira najbrže i najsigurnije tamnjenje ali, naglašavaju dermatolozi, zaštita u vidu kreme je svakako neophodna.

Kopirati
Drag cursor here to close