Trik

Kako održati rajčice svježima još duže

Lifestyle / Flash | 18. 07. 2017. u 07:10 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako biste svoje rajčice očuvali svježima što duže, spremite ih u hladnjak, a kako bi one ostale čvrste i ukusne još duže vremena, chef J. Kenji López-Alt savjetuje najjednostavniju stvar. Naime, kada rajčice spremate u hladnjak, najprije im otkinite zelene dijelove, a zatim ih okrenite tako da dio iz koje je rasla stabljika bude okrenut prema dolje.

Tome je tako jer ostatak rajčice prekriva kožica koja sokove omiljenog crvenog ljetnog ploda štiti od isušivanja dok dio na kojem se nalazila stabljika mora ostati pokriven kako bi se u rajčici zadržali svi sokovi, a ona ostala ukusna i svježa, piše Zdrava Krava.hr.

Iako neki gastronomski znalci tvrde kako okus rajčica ostaje autentičniji i bolji ako se one uopće ne spremaju u hladnjak, ta teorija vrijedi samo kada rajčice namjeravate pojesti isti ili sljedeći dan. Veće količine rajčice svakako biste trebali spremiti u hladnjak jer će tako ostati svježe duže i neće se naborati.

Na kraju, chef savjetuje da bez obzira gdje spremate svoje rajčice, najvažnije je da one prije same konzumacije postignu sobnu temperaturu kako bi dale najviše okusa koje toliko volimo.

J. Kenji López-Alt u svom je videu objasnio i kako je do spoznaje o spremanju rajčica došao. 

Kopirati
Drag cursor here to close