Kod nas u Njemačkoj...

Kako izgleda ''bojno polje'' nakon heavy metal festivala u Njemačkoj?

Jedan od najpopularnijih rock festivala u Njemačkoj općenito, Wacken Open Air, ne bi se 'postidio' zaostalog otpada ni da je negdje kod nas!
Lifestyle / Flash | 08. 08. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ICS / Nakon rock festivala u Wackenu: Nema čega nema...

Poznata uzrečica mnogih naših gastarbajtera ''kod nas u Njemačkoj to ne bi moglo tako" automatski nas asocira na uređenost i pedantnost njemačkog društva, primjerice na planu čistoće i zbrinjavanja otpada. Međutim, kad je heavy metal scena u pitanju, onda i Nijemci znaju biti itekako razuzdani.

Jedan od najpopularnijih rock festivala u Njemačkoj općenito, Wacken Open Air, ne bi se 'postidio' zaostalog otpada ni da je negdje kod nas!

Festival je ove godine trajao četiri dana, uz ukupno 75 000 posjetitelja koji su tu živjeli i provodili se, tako da livada nakon tog događaja i nije mogla puno očekivati od svoje sudbine.

Foto: ICS / Crk'o Marshall, crkla škrinja...

Ipak, organizatori kažu kako su ove godine posjetitelji bili znatno okolišno svjesniji, jer u odnosu na prošlogodišnjih 590 tona otpada, ove je godine puno manje.

No, neki su se i ove godine 'potrudili' pa su iza sebe ostavili čitave garniture iz dnevne sobe, zamrzivače, hladnjake, automobilske gume, pokrivače, plastičnu i drugu ambalažu, kao i mnoštvo drugih premeta.

Foto: Bild.de / Slayer kao najzvučnije ime 30. Wacken Open Air festivala

"Bili smo i sami iznenađeni i obradovani da je okolina ipak ostala relativno čista, posebno u odnosu na prethodnu godinu. Primjećuje se promjena načina razmišljanja u glavama ljudi. Više smo nego ponosni na naše posjetitelje", izjavio je za Bild glasnogovornik festivala Wacken.

Foto: Olaf Malzahn/ WOA / Ljubitelji metala uvijek su najluđa rock publika

Kako bi inicirali posjetitelje da za sobom počiste teren, organizatori su pokrenuli akciju na Instagramu gdje su ljubitelji metala mogli postavljati slike koje svjedoče o okolišnoj svjesnosti. Očito je kako su time pogodili u metu. Tako je 30.jubilej festivala imao i svoj dodatni šarm.

Video: Wacken Open Air - 30th Anniversary Show

Međutim, za razliku od nas, koji ovakav nered godinama gledamo na mnogim mjestima, u Wackenu će livada zasigurno biti temeljito očišćena, jer valja iduće godine ponovno slušati gromoglasnu glazbu na tom istom mjestu, a 'usput' i četiri dana pokušati (pre)živjeti...

Kopirati
Drag cursor here to close