Mali trikovi

Kako do savršenog kupaćeg kostima

Lifestyle / Flash | 07. 06. 2016. u 07:16 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pronalaženje savršenog kupaćeg kostima koji nam u potpunosti odgovara,i u stanju je sakriti sitne nepravilnosti i naglasi atribute čini se gotovo nemogućim zadatkom. Ipak, ako se u startu fokusirate na ključne detalje, kao što su materijal, kroj, kao i dobra veličina, sigurni smo da ćete brz problema ušetati u kupaći kostim i biti zadovoljni svojim izborom.

Maria Dobrzanska Reeves, dizajnerica "Marysia swimwear" linije kupaćih kostima, daje praktične savjete i govori na što treba obratiti pažnju.

Materijal i kroj

Glavni detalj na koji se posebno obraća pažnja pri kreiranju savršenog kupaćeg kostima su materijal i kroj. Tekstura materijala koju koristim u izradi svojih kostima savršeno prianja uz tijelo i blago ga uobličuje, sa posebnim akcentom na ključne regije. Mi također koristimo specijalnu vrstu obrade materijala, koji se siječe rukom, pa se on ne urezuje u tijelo.

Vrsta elastina

Moram napomenuti da bi žene trebale izbjegavati previše male kostime. Na prvi pogled vam se može učiniti dobrim izborom, zato što drži sve na mjestu, ali ne biste voljeli da ga nosite previše dugo na sebi, posebno na dijelovima gdje je kostim ojačan elastinom.

Lifestyle

Također, pri izboru kupaćeg kostima veoma je značajno obratiti pažnju na ključne stvari, kao što su aktivnost i kretanje. Ako ste mnogo aktivne, vjerojatno nećete željeti nositi modele bez bretela. U slučaju da ne volite da vam se pojave linije koje nastaju od sunca, poželjet ćete grudnjak u obliku topa ili najmanji mogući bikini.

Problematični dijelovi tijela

Ako imate kritične dijelove koje biste željeli sakriti, jednodijelni kupaći kostim predstavlja odličnu opciju. Srećom, žene uglavnom poznaju sebe i svoje tijelo, te samim tim znaju što traže. Ipak, najbolje je držati se klasičnih komada, koje mogu nositi sve žene bez obzira na godine, jer one pružaju apsolutnu udobnost i s njim nikada ne možete pogriješiti.

Oblik tijela

Najveća greška koju većina žena pravi je biranje pogrešne veličine kupaćeg kostima. Razlozi za to su mnogi... Možda je riječ o želji da se uđe u veoma popularan model ili jednostavno zato što izgleda odlično na modelu koji vide u katalogu. Također, često se događa da dame kupove donji dio bikinija koji je previše mali.

Veličina

Kada pričamo o veličini, često kupci postavljaju pitanje je li bolje opredijeliti se za manji ili veći broj kupaćeg kostima. Moram priznati da to zavisi od građe, ali ipak bolje je kupiti manji kupaći, jer će se on malo skupiti i zategnuti u vodi, prenose Nezavisne.

Kopirati
Drag cursor here to close