Druženje i opuštanje

Kafić u kojem ne plaćate kavu, sok, čaj ...

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2016. u 19:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamislite mjesto u kojem možete raditi šta god vam je volja, nešto nalik produžetku vašeg doma… Opuštate se, igrate društvene igre ili karte, imate sastanak, radite… Takvo mjesto postoji od 2011. u Moskvi, a od tada i u 14 zemalja u Europi i zove se 'Ziferblat'.

'Ziferblat' je vrsta kafića u kojem ne plaćate kavu i kolač, nego vrijeme koje tamo provedete. Ideja je da prostor izgleda nalik dnevnoj sobi, a kuhinjom se služe svi posjetitelji. Na raspolaganju su im torte, kolači, voće, žitarice, pecivo, kava... Jedino nakon korištenja posuđa moraju ga oprati sami.

Postoji i super brzi Internet, terasa za pušače, a u prostor su dobrodošli i psi. 'Ziferblat' ima mnogo društvenih igara, karata, knjiga i novina, kao i prostoriju za razna događanja.

Koncept je osmislio Rus Ivan Meetin kao kućicu na drvetu za odrasle. U prvom moskovskom 'Ziferblatu' sastajali su se pjesnici, a kasnije je to postao prostor koji su dijelili istomišljenici.

'Ziferblat' je počelo posjećivati sve više ljudi, pa je sve dobilo malo 'formalniju' strukturu. Svaki gost dobio bi čaj ili kavu i keks, kao da ulazi u nečiji dom, a zauzvrat bi platio vrijeme koje je proveo u prostoru - po minutu.

'Ziferblat' je otvoren u Moskvi, Sankt Peterburgu, Kazanu, Kijevu, Londonu, Manchesteru, a nama najbliži je u Ljubljani, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close